Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Darbecilere karşı her dönem mücadele verdik

Yayınlanma Tarihi : 03.08.2016 00:00 Bu haber 617 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu, bir üyelerinin dahi darbecilerle, Gülen cemaatiyle ilişkilendirilemeyeceğini ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Darbecilere karşı her dönem mücadele verdik

Yürütme Kurulu, yazılı açıklamasında; şu sözleri belirtti:

“Mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olan sendikamız Eğitim Sen, kurulduğu günden bugüne darbelerin asıl hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuş, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır.

Bilindiği üzere darbeler, hukuku askıya almanın ve gücü elinde tutanın kudretine herkesin itaat etmesini sağlamanın temel aracıdır. Bu nedenledir ki darbeci yönetim aklından kurtulmanın yegane yolu herkesin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, evrensel hukuk normlarının içselleştirilmesi ve emekten, demokrasiden, barıştan yana tavır alınmasından geçmektedir.

Altını çizerek ifade etmek gerekirse bugüne kadar sendikamız, başında Fethullah Gülen’in bulunduğu yapılanmanın her türlü saldırısına, iftirasına ve yargı operasyonuna maruz kalmış, bu örgütün kadrolarının hedefinde yer almış, hukuksuz idari ve adli soruşturmalarla sindirilmek istenmiş, bu örgüte ve politikalarına dair eleştirilerini yüksek sesle dile getirmiş, hükümeti bu konuda defalarca uyarmıştır ve dişe diş bir mücadelenin içinde olmuştur. Sınavlardaki kopya skandallarından, kadrolaşmaya; yargının ve medyanın ele geçirilmesinden, hizmetlerine sunulan rant alanlarına; üniversitelerin içinin boşaltılmasından, öğrenci yurtlarıyla bu cemaatin ihya edilmesine kadar her alanda mücadelesini ortaya koymuş bir sendikayız.  Hal böyleyken, üyelerimizin ve sendikamızın adının bu örgütle yan yana anılır olması kabul edilemez bir durumdur!

Dolayısıyla darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasından bugüne savunduğumuz en temel ilke, tüm sürecin evrensel hukuk ilkelerine uygun yürütülmesi ve farklı mağduriyetlere izin verilmemesi olmuştur.

İlimiz Hatay’da da görevden uzaklaştırmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu durum kamu emekçileri ve halkımız tarafından kaygıyla izlenmektedir. Üyemiz olan 2 arkadaşımızdan biri yaptığımız itiraz sonucu görevine iade edilmiştir. Diğer arkadaşımızın da en kısa sürede görevine iade edilmesini talep ediyoruz.

Eğitim Sen Hatay Şubesi olarak belirtmek isteriz ki her bir üyemizin yanındayız ve hiçbir üyemizi bu kaygı ve endişe verici ortamda yalnız bırakmayacağız. Bu süreci sendikamız aleyhine fırsata çevirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz! Açığa alınan her bir üyemizin hakkını hukukunu sonuna kadar koruyup, en kısa sürede görevlerine döndürme kararlılığında olacağımız bilinmelidir. Üyelerimizin de en kısa sürede görevlerine döneceğinden kimsenin kuşkusu da olmamalıdır!”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol