Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 00:00 Bu haber 873 defa okundu

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ve üyeler, Hatay Barosu’nun kuruluşunun 73.yıldönümünde Antakya’da Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız

Törende konuşan Baro Başkanı Dönmez, “Hatay Barosu; Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği yolda, Cumhuriyet’in kazanımlarına, temel değerlerine ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

Dönmez açıklamasının devamında, “Hatay Barosu olarak, kuruluş tarihimiz olan 25 Aralık 1943 yılından bu yana geçen 73. onur yılımızı kutluyoruz. Dile kolay; Cumhuriyetin kuruluşunun 20. yılında ve çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda başlayan Kurtuluş mücadelesinin son halkası olan Hatay’ın Anavatanımıza katılışının 4. yılında kurulan Baromuz, hep aydınlık ve çağdaş uygarlık değerlerinin temsilcisi olarak 72. yılını geride bıraktı. Hatay Barosu; hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokrasiye bütün azmiyle sahip çıkacaktır” dedi.

ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİ ANIYORUZ

Dönmez açıklamasını, “Hatay Barosu; Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği yolda, Cumhuriyet’in kazanımlarına, temel değerlerine ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine sahip çıkmaya devam edecektir.

Hatay Anavatan’a katıldığı günden bu yana tüm renklerin, çok kültürlülüğün, farklı inançların barış içinde bir arada yaşadığı ve birbirine sahip çıktığı bir kent olarak yaşamış ve yaşamaya devam edecektir.

Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Baromuzun kurucularına, Baromuza emeği geçen tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize, meslektaşlarımıza ve çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ebediyete intikal edenleri saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek sonlandırdı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol