Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Tedavi Gören Depremzedeleri Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2023 21:46 Bu haber 357 defa okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Tedavi Gören Depremzedeleri Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki şehirlerden tedavi için Ankara'ya getirilen depremzedelerle bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Tedavi Gören Depremzedeleri Ziyaret Etti

Depremin 248'inci saatinde Kahramanmaraş'ta mahsur kaldığı enkazdan kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez ile Hatay'dan getirilen 16 yaşındaki Hülyasu Kısa ve 8 yaşındaki Feyza Nur Yakar, Kahramanmaraş'tan getirilen 7 yaşındaki Miraç Eren Döner ve 10 yaşındaki Ayça Çepni, Şanlıurfa'dan getirilen 9 yaşındaki Zeynep Küçükler'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavileri süren hastaların sağlık durumu hakkında doktorlardan ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna Ölmez ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek "Sözümde durdum, geldim." dedi. Aleyna'ya nasıl olduğunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna'nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Kahramanmaraş'ta yenidoğan çocuk bakım hemşiresi olarak çalışan Aleyna'nın teyzesi Güler Duman da Aleyna'nın tedavisi tamamlanana kadar Ankara'da olacaklarını söyledi. Duman, Aleyna'nın psikolog olmak istediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11'inci sınıfa gittiğini öğrendiği Aleyna'ya, "Bitirir bitirmez, üniversite, psikolojiye buraya gelirsin." dedi.

Emine Erdoğan'ın "Bize bir şey söylemek ister misin?" sorusu üzerine Aleyna, "Önce ailemin, sonra sizin desteğinize ihtiyacım var sadece." ifadelerini kullandı. Emine Erdoğan da "İnşallah, her zaman yanındayız senin. Rabb'im seni bağışladı bize çok şükür." diye konuştu.

"Yanımda olmanız, destek çıkmanız yeterli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok hastanede doktorların bütün hastalara cansiperane şekilde, gece gündüz demeden sahip çıktığını ve bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Aleyna'yı enkaz altından çıkaran ekibin Nallıhan'dan bölgeye gittiğini, ilk müdahaleyi de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden asistanların yaptığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bir isteğin, arzun var mı?" diye sorduğu Aleyna, "Söylediğim gibi yanımda olmanız, destek çıkmanız yeterli." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ondan hiç endişe etme. Bak hocaların burada." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Miraç isimli depremzede çocuğu ziyaret etti. Miraç'la yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miraç, Tayyip amcaya dua et olur mu? Senin duan makbuldür." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Ayça isimli bir başka depremzede çocuğa ziyarette bulundu.Ünüvar, Ayça'nın enkaz altında hiç üşümediğini söylediğini, üzerine düşen halının onu koruduğunu anlattı. Emine Erdoğan da yakından ilgilendiği Ayça'ya yönelik "Sen bir mucizesin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla da görüşürken "Rabb’im gayretlerinizi artırsın." dedi.

Etlik Şehir Hastanesi’ndeki Depremzedeleri Ziyaret 

Ankara Üniversitesi’ndeki depremzede ziyaretlerinin ardından Etlik Şehir Hastanesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki depremzedelere de ziyarette bulundu ve sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Bir depremzede yakınının "Tek hayali Tayyip babayı görmekti, gerçekleşti." ifadesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Tayyip baba da geldi. Elimizden gelen her şeyi doktor amcaların inşallah yapıyorlar, yapacaklar. Burası bizim biliyorsun, Ankara'da Bilkent'ten sonra aynı anda yapılmış dünyadaki en modern hastanelerden bir tanesi. Doktorlarımız hakeza öyle işinin ehli. Çok büyük geçmiş olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi çocuk bölümündeki depremzedeleri ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da eşlik etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol