Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHP'li Olmaktan Gurur Duyuyorum

Yayınlanma Tarihi : 30.10.2022 23:58 Bu haber 321 defa okundu

Lütfü Savaş iktidar partisinden aldığı teklif ile ilgili soru üzerine de açıklama yaptı. Savaş konuşmasında, “ 40 gün önce bana teklif geldiğini  bir programda gazetecilerin sorusu üzerine söyledim. 

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP'li Olmaktan Gurur Duyuyorum

Teklif, Hatay’daki siyasetçilerden değil önemli bir insandan geldi. Benim ismini söylemem için o arkadaştan da izin almam lazım. Bana teklifte bulundu ama ben teşekkür ettim. Ben hayatımın transferini yaptım zaten. O transferi 8 yıl önce yaptım ben” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir belediye başkanı olmaktan dolayı oldukça memnun olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “CHP bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize mirasıdır. CHP’li olmaktan gurur duyuyorum.” Diye konuştu.

“HEPİMİZİN CANSİPERANE MÜCADELE VERMESİ GEREKİR” 

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan’ın 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayının büyükşehir belediye başkanları arasından seçilmesi durumunda, bu adayın Lütfü Savaş olması gerektiğini söylemesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Savaş, “Altılı masada herkesin ideolojisi var. Her Türk vatandaşı adı cumhurbaşkanlığında geçtiğinde gurur duyar. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki en üst makamdır. Ve o en üst makamda Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil etmek onurdur. Altılı masanın en önünde bulunan Sayın Genel Başkanımızın adı geçtiği sürece ben dahil hiçbir arkadaşımız bu konuda bir konuşma yapamaz. Bu konuda ben adayım deme şansı ve hakkı yoktur. Şu anda genel başkanımıza destek hepimizin görevidir. Hepimizin cansiperane hem onu cumhurbaşkanı yapmak hem de altılı masayı hükümet yapmak için mücadele vermesi gerekir” dedi. 

“ALTILI MASA TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIM” 

Programın sonunda altılı masanın ülke için çok önemli olduğunu ifade eden Savaş, “Türkiye’nin gelmiş olduğu noktada  herkes kendini birleşmek zorunda hissediyor. Herkes egosunu, ideallerini ve ideolojilerini bir tarafa bırakmış durumda. Bu Türkiye için çok büyük bir kazanım. Bütün insanların bir masa etrafında toplanması saygı duyulacak bir şey. İktidar şu anda tek başına karar veriyor ama altılı masa istişareler yapıyor. Bu kişiler bozulan ekonomiyi, hukuku, dış politikayı ve eğitimdeki sıkıntıları çözebilmek için bir arada. Kimin aday olacağından çok ülkenin yönetileceği sistem önemli. Hepimizin altılı masa için mücadele vermesi lazım” dedi. 

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol