Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHP Tarih Vermedi, önseçimi Işaret Etti

Yayınlanma Tarihi : 11.12.2023 09:50 Bu haber 94 defa okundu

CHP adaylar için danışma kurulu oluştururken, adayların iki kez anketten geçeceği ve önseçim sonucunda belirleneceği bildirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP Tarih Vermedi, önseçimi Işaret Etti

CHP'de yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Murat Karayalçın, Gökhan Günaydın, Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Bihlun Tamaylıgil'den oluşan bir danışma kurulu oluşturuldu.

CHP kaynakları bu kurulun, Aday Tespit Komisyonu gibi çalışmayacağını belirterek, danışma kurulunun daha önce Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve yerel seçim süreçlerine katkı sağlamış isimlerden oluşturulduğuna işaret etti.

Kurul üyelerinin deneyimlerini paylaşacaklarının altını çizen kaynaklar, bu kurulun adaylarla mülakat yapma, adayların belirlenmesi gibi bir görevi bulunmadığına dikkati çekti.

CHP'de adaylar memnuniyet anketleri, aday anketleri, örgüt denetiminde ön seçim yöntemleriyle belirlenecek. Tüm süreç ilçe ve il başkanlıklarının doğrudan sürece dahil edilmesiyle yürütülecek.

Adaylarla mülakat için bir komisyon kurulması durumunda ise bu komisyonda görev yapacak kişiler mutlaka partinin seçilmiş kurullarında belirlenecek.

HATAY'DAKİ BAŞVURULAR TAMAMLANDI

CHP'den HBB için Lütfü Savaş, Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Hikmet Çinçin ve Ayhan Kara aday adaylığı için başvuru yapan isimler oldular.

Antakya'da ise Hüseyin Kimyonoğlu, Dr. Fernat Küçükler, Hasan Akgöl, Abdulhay Denizli'nin isimleri adaylık için geçiyor.

En yoğun adayın yaşandığı ilçe ise Defne içesi. Bugüne kadar 28 aday adayın resmi açıklama yaptığı Defne'de bu rakamın 35'i aşabileceği söyleniyor.

İskenderun, Arsuz ve Samandağ'da yine en çok başvuru yapılan ilçeler oldu. 

CHP'de adayların ne zaman açıklanacağına yönelik ise kesin bir tarih verilmedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol