Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHP li gençler referanduma hazır

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2017 00:00 Bu haber 718 defa okundu

CHP’li gençler, Nisan ayında yapılması beklenen referandum için hazırlıklarını sürdürürken, İl Gençlik Kolu Başkanı Ümit Kutlu, bu seçimin, AKP hükümetine “Artık Durun” demek için bir şans olduğunu savundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP li gençler referanduma hazır

CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Ümit Kutlu, yazılı açıklamasında: “Biliyoruz ki, bu referandum, seneler sonra halkın AKP hükümetine ilk defa ‘artık durun’ diyeceği bir milat olacaktır. Çünkü halk; ülkede bu kadar güvenlik sorunu varken, ekonomik kriz boy göstermişken, işsizlik iki katına çıkmışken, halkın alım gücü ilk defa bu kadar azalmışken gündemin başkanlıkla sürekli meşgul edilmesinden çok rahatsız. Yarın belki de hiç kimsenin tahmin etmeyeceği şekilde bu durum sandıklara yansıyacaktır.

Emperyalist güçlerin bir oyunu olarak gördüğümüz başkanlık sistemine, vatanını ve milletini seven herkesin karşı çıkması gerekmektedir. Buradan, özellikle MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize seslenmek istiyoruz. Lütfen, 2013 yılında terörist başı Abdullah Öcalan’ın söylediği ‘Tayyip beyin başkanlığını destekleriz’ sözlerini unutmasınlar. Habur’u, Oslo’yu Dolmabahçe’yi unutmasınlar ve en önemlisi de, MHP kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in seneler önce başkanlığa nasıl karşı olduğunu, ülkemizi zamanla eyaletlere bölecek sistemi asla kabul etmeyeceğini belirten açıklamalarını unutmasınlar” dedi.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ DAİMA MİLLETİN KALACAKTIR

AKP’ye gönül vermiş ve AKP tabanının nerdeyse tamamının sevip saydığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da hocası olan Necmettin Erbakan hocanın, başkanlığı asla kabul etmediği ve başkanlık sistemini yerden yere vuran açıklamalarını hiç dinlediler mi? Eski Başbakanımız Necmettin Erbakan’ın yıllar önce gördüğü başkanlık tehlikesini şuan her AKP’li seçmen görmelidir. Düşünülen rejim değişikliği, ülkemizi kutuplaştırdığı gibi, şuan kendisini göstermeye başlayan ekonomik krizi tetikleyecek ve ülkemizi de ilerde içinden çıkılmaz bir duruma düşürecektir. Emperyalist güçlerin yüzyıllardır ülkemizi bölmeye çalıştığını bilen her seçmen, yarın başkanlık geldiğinde, ülkemizin eyaletlere bölünebileceği gerçeğini mutlak suretle görmelidir. Bunun açık örneğini, Meclis’te başkanlık tartışılırken, ‘Gerekirse Anayasa’nın ilk dört maddesini tartışırız’ diyen AKP Milletvekilinden görebilirler.

1923 Yılında egemenliği saraydan alıp millete veren çağdaş, ilerici, laik, parlamenter Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olanlar, egemenliği tekrar milletten alıp saraya vermek istiyorlar. Ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız daima milletin kalacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol