Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHP Kadın Kolları Ayşegüle sahip çıktı

Yayınlanma Tarihi : 21.09.2016 00:00 Bu haber 936 defa okundu

CHP Samandağ Kadın Kolları, “İstanbul’da Ayşegül Terzi’nin Belediye Otobüsünde fiziksel saldırıya uğramasını kınamaya yönelik” CHP Samandağ İlçe binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP Kadın Kolları Ayşegüle sahip çıktı

Gerçekleştirilen basın toplantısına Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Kadın Kolları İlçe Sekreteri Dilara Bayır Kahlioğulları, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Nazire Berigel ve vatandaşlar katıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin başlattığı kampanya çerçevesinde Türkiye’de bulunan CHP İl ve İlçe teşkilatlarında tepkimizi dile getirmek ve kadını ikincilleştiren bu anlayışı teşhir etmek amacıyla basın açıklamaları ve kınamalar yapılıyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin İstanbul’da Belediye Otobüsünde Kadını ikincilleştiren bir anlayışa karşı Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırı ve şiddeti kınama açıklamasını okuyan Samandağ CHP İlçe kadın Kolları Başkanı Sevcan Toprak şöyle dedi;

“Bayramın birinci günü, bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan, sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddeti kınıyoruz. Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biridir.

Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol