Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çevre sorunu ülkelerin en önemli sorunlarındandır

Yayınlanma Tarihi : 08.06.2016 00:00 Bu haber 583 defa okundu

 “Dünya Çevre Günü” dolayısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çevre sorunu ülkelerin en önemli sorunlarındandır

Hatay Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Topaca, “Çevre sorunları günümüzde ülkelerin en önemli sorunlarından birisidir. Çevreyi koruyabilen ülkeler daha gelişmiş ve daha etkin kamu yönetimi olan ülkelerdir. Refah düzeyi gelişmemiş toplumlarda çevre bilinci oluşmadığı için çevreyi koruma konusunda hassasiyetlerin az olduğunu, o alanda yapılması gereken yatırımların da yapılamadığını görüyoruz. Bütün dünyada gelişmiş devletler insanların ve diğer canlıların yaşadığı ortamı aslına uygun bir şekilde korumak için çok ciddi tedbirler alıyor. Bizim ülkemizde ve ilimizde de buna paralel çalışmaları tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yapıyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR HASSAS DAVRANMALI

Ülkemizde çevre konusundaki hassasiyetin her geçen gün daha da geliştiğini belirten Vali Topaca vatandaşlarımıza anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

 Vali Topaca, “Anız yakılmasının doğru bir uygulama olmadığını hepimiz biliyoruz. Anız yakmak her şeyden önce toprağın yapısını bozarak içindeki canlıları yok eden bir işlemdir. Toprağı besleyen, topraktaki doğal ortamı dengeleyen canlıların hepsini yok etmek toprağın fakirleşmesine, aldığınız verimin azalmasına neden olmaktadır. Bizler yangınları gördüğümüz anda müdahale ediyoruz ve bunu yapanlarla ilgili adli işlem başlatıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha hassas davranmalarını bekliyoruz” dedi.

ERGİN: KABULÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ise kabullerinden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür ederek, ''Son 1 yıl içerisinde ilimizde çevre konusunda ilerleme kaydettik. İlimiz hem sanayi hem de tarım bölgesi olması dolayısıyla güzel bir konumdadır. Vahşi çöp depolama alanları konusunda yaptığımız çalışmalarla ilimizde sorunlu alanlarımız kalmadı. Ama bunu hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Okullarımızda bilgilendirme faaliyetlerimiz devam ediyor. Daha güzel yaşanabilir bir çevre için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol