Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ÇEDES'e Karşı Mücadele Etmeye Kararlıyız

Yayınlanma Tarihi : 14.06.2023 21:33 Bu haber 235 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, laikliği ve laik eğitimi hedef alan politika ve uygulamalara derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ÇEDES'e Karşı Mücadele Etmeye Kararlıyız

Başkan Özgür Tıraş, basın açıklamasında, Türkiye’de uzunca bir süredir eğitim sisteminin siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda dini kural ve referanslara göre biçimlendirmek istendiğine dikkat çekti.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolün imzalandığını belirten Özgür Tıraş, şöyle devam etti:

"Eğitimi dinselleştirme süreci hızlandırılmış laik eğitim ve laik yaşama temelden aykırı adımlar atılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatipler; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında bir süredir ülke çapında toplantılar yapılmakta ve çeşitli kararlar alınmaktadır. Alınan bu kararlara bağlı olarak Milli Eğitim Müdürlükleri ve il müftülükleri aracılığıyla okullara öğrencilerin ‘manevi gelişimini desteklemek’ amacıyla ‘manevi danışman’ görevlendirilmesi yapılmıştır. 

Eğitim Sen  ÇEDES projesi başta olmak üzere, eğitimde yaşanan her türlü dinselleşme uygulamasına karşı  mücadele etmeye devam edeceğini ileri süren Başkan Özgür Tıraş, "Çocuklarımız, ÇEDES ve benzeri projelerle siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerinin parçası haline getirilemez! Bu konuda eğitim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimizi, velilerimizi ve demokratik kamuoyunu birlikte tavır almaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz. Laik ve bilimsel eğitim mücadelemizin kararlılıkla sürdürüleceğinin bilinmesini istiyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol