Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çavuşoğlu mültecilerle iftar yaptı

Yayınlanma Tarihi : 08.06.2016 00:00 Bu haber 689 defa okundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından onuruna verilen iftar yemeğine katılarak, geçici koruma kapsamında Hatay’da misafir edilen Suriyeli Türkmen ve Arap sığınmacılarla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çavuşoğlu mültecilerle iftar yaptı

Antakya Ottoman Palace’de gerçekleşen yemeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, AKP Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma  Kurmay  Albay Erdem Özcan, 2. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı Piyade  Kurmay  Albay M. Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  Hatay Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Araz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları  Temsilcileri ile Hatay’da  geçici koruma kapsamında misafir edilen çok sayıda Suriyeli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla yapılan iftarın ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yemek duası yapıldı. 

ÇAVUŞOĞLU: ŞEHİT KARDEŞLERİME ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu iftar sofrasını Suriyeli misafirlerle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına “Bu vesileyle Hatay’daki elim kazada ve İstanbul’daki hain saldırıda hayatını kaybeden, şehit olan Polis ve vatandaşlarımıza ve bununla birlikte Suriye’de Rejiminin ve DAEŞ örgütünün öldürdüğü, şehit düşürdüğü kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” sözleriyle başladı.

Suriye’den gelen 420 bin misafirine kucak açan Hatay halkına da bu engin misafirperverliği ve hoşgörüsü için teşekkür eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem Türkiye’de hem de diğer platformlarda Suriyelilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık on gün önce Ankara’da Suriye Türkmen Meclisinin 3. Genel Kuruluna katıldım. Yarın Ankara’da Suriye Ulusal Koalisyonunun Başkanıyla ve Riyad Hicap’la bir araya geleceğiz. Ve orada siz Suriyeli kardeşlerimize bundan sonra da nasıl yardım edebiliriz bunları konuşacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri kamplarda da ziyaret etme imkânı buluruz.”

TOPACA: TERÖRÜN HER ÇEŞİDİNİ KINIYORUZ

Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif’in Hatay’a, Türkiye’ye ve tüm İslam âlemine iyilikler ve hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Ercan Topaca, Pazar günü Osmaniye’de yaşanan kazada ve İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan vatandaşlar ve Polislere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Vali Ercan Topaca konuşmasına şöyle devam etti:

 “Bu vesileyle terörün her çeşidini kınıyoruz. Ülkemizin ve dünyanın terörsüz, barış içerisinde yaşamasını diliyoruz.

Hatay ilimiz, tarihte ve bugün, bütün kültür ve inançların, medeniyetlerin birlikte yaşadığı, hoşgörünün egemen olduğu bir şehirdir. Kentimizde tüm semavi dinlerden insanlar yan yana yaşayabiliyor, birlikte ticaret yapabiliyor, birlikte yaşama kültürünü dünyaya en güzel şekilde gösteriyor. Suriye’de yaşanan karışıklıklardan dolayı şu anda Hatay’da yaklaşık 420 bin insanı misafir etmekteyiz.

Ülkemiz, Suriye’deki olumsuzluklardan etkilenen kardeşlerine kapısını açmış ve açmaya devam edecektir. Temennimiz, ülkenizde barış ve huzur egemen olsun. Sizler de gönül rahatlığıyla kendi ülkenize sağ salim dönün. Bu konuda Devletimiz, tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bizler de sizler için dua ediyoruz. Suriyeliler ve Türkler olarak, yaklaşık 402 yıl Osmanlı İmparatorluğu’nun vatandaşı iken sürdürdüğümüz dayanışmamız, inşallah kıyamete kadar devam edecektir.”

İftar yemeğinin ardından Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay Valisi Ercan Topaca ile birlikte Hatay’da misafir edilen Suriyeli Türkmen ve Arap Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol