Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cankurtaranlar 38 Vatandaşı Boğulmaktan Kurtardı

Yayınlanma Tarihi : 12.10.2023 20:36 Bu haber 202 defa okundu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde üç aylık yaz döneminde görev yapan HBB İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı cankurtaran ekibe boğulma tehlikesi yaşayan 38 vatandaşı kurtararak sezonu kapattı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Cankurtaranlar 38 Vatandaşı Boğulmaktan Kurtardı

Hatay’ın en uzun kumsalı ve en tehlikeli RİP akıntısı riskine sahip Samandağ ilçesinde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Cankurtaran timleri yaz boyunca kıyı boyunca plajlarda görev yaptı. Yaşanan yüzyılın felaketi sonrası da yoğun ilgi gören Samandağ sahillerinde gerek ilçeden, gerekse ilçe ve il dışından vatandaşlar serinlemek için plajları kullandı.Cankurtaranlar 38 Vatandaşı Boğulmaktan Kurtardı

Her yaz sezonu yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için yoğun çaba harcayan Cankurtaran timi sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar mesai harcadı.

İtfaiye Dairesi Başkanlığınca verilen bilgilere göre, cankurtaran ekiplerinin, müdahale ettiği vakalarda can kaybı yaşamadan deniz sezonu kapattığı kaydedildi. Samandağ Çevlik plajında özverili bir şekilde çalışan ekipler, toplamda 38 boğulma vakasına müdahale ederek vatandaşların can güvenliğini sağladığı bildirildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol