Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CANKURTARAN KURSU AÇILIYOR

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2016 00:00 Bu haber 999 defa okundu

15-17 Nisan tarihlerinde Antakya Kulaç Store’de Gümüş cankurtaran kursunun açılacağı bildirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
CANKURTARAN KURSU AÇILIYOR

Cankurtaran kursuna katılacaklarda bay ve bayan 18 yaşından gün almış, en az ilkokul mezunu olmaları yüzmeyi iyi derece bilmeleri gerekiyor.

Son yıllarda ülke turizmindeki artışa paralel olarak havuzlarda ve denizlerde boğulanlar arttığından,  önemi son derece artan ve çıkartılan yönetmeliklerle cankurtaran bulundurulması zorunlu hale gelmiştir diyen Murat Şaydak, “Önemli bir meslek olan Cankurtaranlık havuz, deniz, göl ve plajlarda insanların güven içinde yüzdüklerinden emin olan ve onları kontrol eden, kurtarma ve ilk yardımda bulunabilme bilgi ve becerisine sahip kişileri tecrübeli ekibimizle yetiştirmekten dolayı son derece mutluyuz. Gençler cankurtaranlık eğitimi aldıklarında hemen iş sahibi oldukları gibi üniversite öğrencilerine part-time iş imkânı sunan bir meslektir. Turistik tesislerde görev yapma imkanı olan cankurtaranlar, yabancı dil öğrenerek kendilerini yetiştirme imkanı buldukları gibi yabancı dil bilen cankurtaranlar için yurtdışından talep de gelmektedir.

Havuzlarda veya denizlerde Cankurtaranlık yapabilmek, birer dalıcı veya iyi bir yüzücü olarak tecrübenizi artırarak kendisine ve çevresine faydalı olabilmek isteyenlere 15 Nisan  Cuma günü başlayacak olan kursa katılmaları gerekir.

Cankurtaran kursuna katılacaklarda bay ve bayan 18 yaşından gün almış, en az ilkokul mezunu olmaları yüzmeyi iyi derece bilmeleri gerekiyor.

Müracaat Antakya Kulaç Store spor mağazasında şahsen başvuru yapılacak. Cankurtaranlık Kursunu başarıyla bitirenlere Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından uluslararası geçerliliği olan cankurtaranlık bröveleri verilecek. İrtibat Tel: 05327638192” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol