Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çankaya da gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları

Yayınlanma Tarihi : 14.12.2017 00:00 Bu haber 1085 defa okundu

Çankaya’da gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları Çankaya, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği yerlerin başında geliyor. Peki, bölgede gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları neler?

Paylaş Paylaş Paylaş
Çankaya da gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları

İşte Çankaya emlak piyasasına dair merak edilenler…

Ankara’nın orta kesiminde bulunan ve en büyük ilçesi olan Çankaya, 1 milyona yakın nüfusa sahip. Türkiye’nin başkenti Ankara’da yer alması ilçenin en büyük avantajlarından… Ankara’da emlak yatırımı yapmayı düşünenlerin yakından takip ettiği Çankaya, kamu kurumları ve üniversitelerin fazlalığı nedeniyle gayrimenkul sektörü için önemli bir yere sahip. Son yıllarda artan konut projeleri, memur ve üniversite öğrenci sayısının çok olması Çankaya’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli nedenlerin arasında geliyor. Çankaya satılık ev fiyatları ne kadar?

Esenboğa Havalimanı’na yakınlığı ve kolay ulaşım olanaklarına sahip olması Çankaya’nın en büyük avantajları arasında gösterilebilir. Ayrıca Çankaya satılık daire ve kiralık seçeneklerinin fazla olduğu Ankara ilçelerden. Çankaya’da her bütçeye uygun ev bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu Ekim 2017 verilerine göre, Çankaya’da ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 191 bin 165 TL, maksimum 318 bin 609 TL arasında değişiyor. İlçede ortalama konut satış değeri 254 bin 887 TL olarak belirtiliyor.

Çankaya kira fiyatları ne kadar?

Çankaya ilçesinde kira fiyatları ise 792 TL ile 1.320 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, Çankaya’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 1.056 TL.  Kiraya verilen konutun geri dönüş süresi de 20 yılı buluyor.

Çankaya’da konut fiyatı en çok artan mahalle: Seyranbağları

Zingat.com Yatırım Rehberi Ekim 2017 verilerine göre, Çankaya'da satılık konut fiyatı en çok artan yerlerin başında Seyranbağlarıgeliyor. Seyranbağları’nda satılık konut metrekare fiyatı 1.864 TL. Seyranbağları’nın ardından ikinci sırada ise yüzde 2.81’lik aylık fiyat artışıyla Yıldızevler, üçüncü sırada ise yüzde 2.8 ile Anıttepe yer alıyor. Yıldızevler’de satılık konut metrekare fiyatı 3 bin 858 TL iken, Anıttepe’de 3 bin 396 TL oldu. Çankaya’nın satılık konut fiyatı en çok artan mahallesi Seyranbağları’nda ortalama 100 metrekarelik konut satış fiyatı 150 bin 380 TL ile 250 bin 633 TL arasında değişiyor. Kira fiyatı da minimum 694 TL’den başlamakla birlikte, ortalama 925 TL olarak ölçümleniyor.

Çankaya konut projeleri

Son yıllarda Çankaya’da artış gösteren markalı konut projelerinde geniş bahçeler, fitness salonu, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, koşu ve yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve seyir terasları gibi sosyal alanlara yer verilmesi ilçeye olan ilgiyi artırıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol