Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çalışkan'dan İsrail çıkışı: Sıranın Bize Gelmesini Mi Bekliyoruz?

Yayınlanma Tarihi : 07.07.2024 07:54 Bu haber 131 defa okundu

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, "İsrail insanlık tarihinde görülmemiş vahşi cinayetler işlemeye, insanlık suçları, soykırım uygulamaya devam ediyor." dedi. Dünyanın bu katliamlar karşısında sessiz kaldığını ifade eden Çalışkan, "Herkes sanki sıranın kendisine gelmesini bekliyor." ifadesini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çalışkan'dan İsrail çıkışı: Sıranın Bize Gelmesini Mi Bekliyoruz?

İSRAİL'İN GENİŞLEME İDDİALARI ve TEHDİTLER

Çalışkan, İsrail Devleti'nin Nil ile Fırat nehirleri arasındaki toprakları kendi toprakları olarak iddia ettiğini söyledi. “Bilelim ki İsrail Devleti, haritasında da gösterdiği üzere Nil ile Fırat arasının kendi toprakları olduğunu iddia ediyor. Bu açıdan da ateşin Lübnan'a yayıldığı gerçeğiyle karşı karşıyayız." dedi. Ayrıca, bakanlar tarafından da belirtildiği üzere yeni bir dünya savaşının konuşulduğu bir dönemde olduklarını ifade etti.

PROTESTOLAR YETERLİ DEĞİL, SOMUT ADIMLAR ATILMALI

Çalışkan, protestoların yetersiz kaldığını ve hükümetin daha somut adımlar atması gerektiğini vurguladı. "İktidar mensubu arkadaşların hemen hepsi bu konuda üzüntülerini belirttiler, kendilerine teşekkür ediyoruz ama artık ateş yerinde durmuyor; 40 bin insan öldü, 1 milyon insan açlık sınırıyla karşı karşıya. Onun için de bu mesele buradan protestolarla geçiştirilebilecek bir mesele asla değildir. "Nil'den Fırat'a kadar ‘arz-ı mevud’ bizim hedefimiz." diyen katillere karşı Hatay elden gittikten sonra mı harekete geçilecek? Gaziantep'e, Diyarbakır'a ateş sıçradıktan sonra mı anlaşılacak, müdahale edilecek?" dedi. Protestolarla yetinilmemesi gerektiğini belirterek İsrail'in katliamlarına karşı daha etkili tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

SAMİMİYSENİZ BUNLARI YAPIN!

Türkiye'nin İsrail'e karşı somut adımlar atması gerektiğini söyleyen Çalışkan, şu önerileri sıraladı:

"5901 sayılı Kanun'u uygulayın."

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasına yönelik girişimde bulunun."

"İsrail ile ilişkileri kesin."

"İsrail ordusunda savaşan T. C. vatandaşları hakkında işlem başlatın."

"İsrail ordusunda savaşanların vatandaşlıktan çıkarılmasına yönelik kanun teklifini getirin."

Çalışkan, sekiz ayı aşkın bir süreden beri protesto etmekten, konuşmaktan, telin etmekten başka işe yarar bir adım atılmadığını, hükümeti samimi olmaya ve ciddi adımlar atmaya davet etti.

HÜKÜMETİN SAMİMİYETİ!

Milletvekili Çalışkan, hükümetin "Davada taraf olacağız" sözünü tutmadığını, ilişkilerin hala kesilmediğini ve ticaretin devam ettiğini iddia etti. Çalışkan, "Davada taraf olacağız." dediniz, olmadınız, ilişkileri hâlen kesmediniz, kamuoyuna ulaşan bilgilere göre "Gemiler durdu." dediğiniz hâlde başka kanallar üzerinden alışveriş de devam ediyor.” Dedi.

SİYONİST ORDUDA SAVAŞANLARA YAPTIRIM ÇAĞRISI

Çalışkan, konuşmasının sonunda Genel Kurul gündeminde bekleyen bir kanun teklifine dikkat çekti. Bu teklifin, İsrail ordusunda savaşan siyonist soykırım suçu işleyen kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmasına yönelik olduğunu belirtti. "Samimiyseniz buyurun onu getirin. Yiğitseniz bu adamları yargılayın, ceza verin." dedi ve hükümeti samimi ve ciddi adımlar atmaya davet etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol