Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BÜYÜKDALYANIN ALTYAPI İLE İMTİHANI

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2016 00:00 Bu haber 882 defa okundu

6 bin civarında nüfusu bünyesinde barındıran Büyükdalyan mahallesinde halen içme suyu ve kanalizasyon bulunmaması hem şaşırtıyor hem de tepkilere neden oluyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
BÜYÜKDALYANIN ALTYAPI İLE İMTİHANI

Mahalle sakinleri, mahallede altyapı bulunmaması nedeniyle içme ve kullanım suyu olarak kullandıkları artezyen kuyularla, Fosseptik çukurlarının birçok noktada yan yana olduğunu ve bunun ciddi sağlık riskleri taşıdığını hatırlattılar. Bu çağda bunun kabul edilemez olduğuna vurgu yapan mahalle sakinleri Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ilgili birimlerinin bir an önce mahallenin altyapısına el atması gerektiğini söylediler.

Bu çağda içme suyu olmayan, altyapısı bulunmayan ve artık sadece az gelişmiş ülkelerde hastalanabilecek Fosseptik çukurlarıyla atıklarını biriktiren mahalleliler, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kendilerini ziyaret etmelerini bekliyorlar.

HATSU’NUN GİRİŞİMİ İÇİN TEŞEKÜR

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan mahallenin tanınmış simalarından Başlıoğlu Mermer işletmesinin sahibi işadamı Cemalettin Özbaşlıoğlu, geride bıraktığımız günlerde HATSU tarafından bir ekibin mahalleye geldiğini ve altyapı için işaretleme çalışması yaptığını hatırlatarak,”Uzun yıllardan sonra olsa da hatırlandığımız için HATSU ekiplerine teşekkür ediyoruz. Mahallemizin sorunlarını çözme konusunda da acele davranmalarını talep ediyoruz. Su kuyuları ile fosseptik çukurlar ne yazık ki yan yana. Mikrop kapan çocuklarımız hastalanıyor. Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’ın kendisi de bir doktor. Gelsin ve çocuklarımızın durumunu, mahallenin durumunu kendi gözüyle görsün” ifadesinde bulundu.    

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol