Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Burnumuza yine kötü kokular geliyor

Yayınlanma Tarihi : 06.10.2016 00:00 Bu haber 925 defa okundu

Hatay Süper Amatör Ligi takımlarından Defne 2013 Spor, önceki gün Dörtyol Esnafspor’la deplasmanda oynadığı maçta hakemin yanlı tutumuna tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Burnumuza yine kötü kokular geliyor

Defne 2013 Spor Kulüp Başkanı Oktay Küçükdüveyki, gazetemize yaptığı açıklamada, bu sezon genç bir kadro kurduklarını ve hedeflerinin öncelikle centilmence mücadele ederek, ligde hak eden tarafın başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini söyledi.

Dörtyol Esnafspor takımının karşısında başarılı bir mücadele örneği sergilediğini, ama maçın hakemlerinin sonuca tesir edici hatalar yaptığına dikkati çeken Başkan Küçükdüveyki, şöyle konuştu:

“Karşılaşmanın normal süresi 1-0’lık skorla lehimize iken, 90+5’de ofsayttan yediğimiz golle maçı 1-1 berabere tamamlamamızı sağlayan hakemler, hem iki puanımızı, hem de hepimizin emeğini çalmıştır. Bariz ofsaytı görmeyen yan hakemine uyan orta hakemin bu kararı taraflı tarafsız herkesin tepkisini almıştır. Maç sonrası Dörtyol Esnafspor yöneticileri ve taraftarları dahil, açık yüreklilikle attıkları golün ‘ofsayt’ olduğunu beyan etmişlerdir. Yazık değil mi verdiğimiz bunca emeğe. Siz emek verecekseniz ve bu emeğiniz bir kararla yok edilecek. Bunu hangi vicdan kabul eder. Bizler bu işe gönüllü olarak soyunduk. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora teşvik etmektir. Amatör spora katkı verenlerin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde gençlerimize sahip çıkıyorsak, işimizden, aşımızdan, ailemizden feragat ediyorsak emeğimize saygı gösterilmesini beklerdik. Ama bu tür hakemler yüzünden futboldan da, spordan da soğuyoruz ve bu işe girdiğimize bizi ‘pişman’ eder hale getiriyorlar. İnanmak istemiyoruz ama yine burnumuza kötü kokular geliyor. İnsanların emeğine saygı göstermeyenlere yazıklar olsun. Ama hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu tür hakemlerin cezalandırılması için de en üst makamlara yasal yollarla başvuruda bulunacağız.”

PAŞA: GEÇEN YIL AYAK OYUNLARI İLE ŞAMPİYONLUĞUMUZU ENGELLEDİLER, BU YIL AYNI OYUN TUTMAYACAK

Defne 2013 Spor’un Futbol Şube Sorumlusu Avukat Eren Paşa da, Dörtyol Esnafspor deplasmanında galip gelecekleri maçtan, hakem üçlüsünün kötü yönetimi sayesinde 1-1 berabere tamamlamak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Eren Paşa, yaptığı açıklamada, Defne 2013 Spor yönetiminde kentin birbirinden seçkin insanların bir araya geldiğini belirterek, “Böylesi insanları spora yönetici yapmak kolay bir mesele değil. Bu insanların hepsi işini, gücünü bırakarak, zamanın çok kıymetli olduğu bir dönemde Dörtyol deplasmanına geliyorsa, herkesin buradaki emeğe saygı göstermesi gerekiyor. Bunu söylerken, Defne 2013 Spor’un kollanması anlamında söylemiyoruz. Adil bir yönetim istiyoruz. Ne yazık ki, Dörtyol Esnafspor’la oynadığımız maçta, maçın hakemleri adil bir yönetim sergilemeyerek, bariz ofsaytı ‘gol’ kararı vermiş, kazanacağımız maçı berabere bitirmemizi sağlamıştır. Şimdi buradan bu işin yetkilileri kimse sesleniyorum; geçen yıl ayak oyunları ile Defne 2013 Spor’un şampiyonluğunu engellediniz. Ama bu yıl bunu yapmanıza müsaade etmeyeceğiz. Siyasi oyunlarınıza Defne 2013 Spor’u kurban etmeyeceğiz. Kimse bizi şampiyonluk hedefimizden uzaklaştıramayacaktır. Herkes daha dikkatli olsun, kimsenin kaderiyle oynayacak hatalar yapmasın. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yönetim kurulu olarak, bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Defne 2013 Spor yönetimi, Futbol İl Tertip Kurulu ile İl Hakem Kurulu’na hakem üçlüsü için şikayette bulunacakları belirtildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol