Hatay’ın İskenderun ilçesinde Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik, oluşturdukları Whatsapp grubu ağıyla bulunamayan ilaçlara en kısa sürede çalışarak hasta yakınına çok önemli bir hizmet başlattı.
Yurt genelinde kur kaynaklı birçok ilaca ulaşmakta güçlük çeken hasta yakınları için bir uygulama başlatan Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Dernek Başkanı Cemal Çelik Türkiye’ye örnek oldu.
Whatsapp grubu ağı uygulamasını önce İskenderun’da, ardından da kapsamını Hatay’a yaydıklarını belirten Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Dernek Başkanı Cemal Çelik, tüm federasyon üyelerini de dahil ederek bulunamayan ilacı en kısa sürede bulup, kargoyla gönderme sistemiyle ulaştırarak, hastayı ve yakınını sevindirdiklerini söyledi.
Kurdan dolayı yurt genelinde bir ilaç sıkıntısı bulunduğunu ifade eden Federasyon Başkanı Cemal Çelik “Bu sıkıntıdan dolayı hayati önem taşıyan ilaçların birçoğu piyasada yok maalesef! Vatandaşlar çok zor durumda. Eczane Teknisyenleri Federasyon başkanı olduğum için, yönetim kurulu olarak toplandık, arkadaşlarla oluşturduğumuz grubumuza atalım, bulmaya çalışalım, vatandaşa yardımcı olalım, dedik. Uygulamayı başlattık” dedi.
YANİ BİR HASTAYA ‘YOK!’ DEMEK KOLAY
ASLINDA AMA ÖNEMLİ OLAN ÇÖZÜM BULMAK
Bulunamayan ilacın önce İskenderun’da paylaştıklarını, ardından Hatay genelinde, yine de bulunamadığı takdirde Akdeniz Federasyon, bulunamazsa konfederasyon grubuna attıklarını aktaran Başkan Cemal Çelik “Türkiye geneline ulaşarak, çoğu vatandaşımızın işini görüyoruz, buda bizi son derece mutlu ediyor. Kanser hastası bir vatandaşımızın ilacını, maalesef hiçbir yerde bulamamış, biz İstanbul’da bulduk ve getirttirdik. Yani bir hastaya ‘yok!’ demek kolay aslında ama önemli olan çözüm bulmak. Hastanın ihtiyacını gidermek önemli, biz bunun için varız. Sivil Toplum Örgütü olarak bunun için varız” diye konuştu.
Uygulamayı kamuoyuna o kadar güzel duyurduklarını vurgulayan Federasyon Başkanı Cemal Çelik “Geçen hafta bizi üç vatandaş aradı. Yani kamuoyuna o kadar güzel duyurduk ki bu işleri, vatandaşlar telefonumu buluyor, Synjardy, piyasada yok. Bir bölgeden temin ettik, getirdik öğleden sonra gelip alacak. Madopar, Parkinson hastalığı ilacı, Allah kimsenin başına vermesin, çok önemli bir ilaç. Bunu kullanan hasta, ilaç yoksa ne yemek yiyebilir, ne su içebilir el titremesinden dolayı, temin ettik gelip alacaklar. Nöbet ilacı, bunu içmedi mi? Hasta nöbet geçiriyor. Bunları temin etmek güzel bir şey. Bu hayatta vatandaşın işini görmek, mutlu etmek, hastaya şifa dağıtma kadar güzel bir şey yok. Çok önemli şeyler yapıyoruz ama maalesef göze gözükmüyoruz. Ama biz görevimize devam edeceğiz, sistemi oturturduk. İlacını bulamayan vatandaşlar ulaşıyorlar, biz de Türkiye’nin bütün bölgesine gruplarımız var, hangi bölgede varsa acilen getirttirip, veriyoruz” şeklinde konuştu.