Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bu yolda kefenimle varım

Yayınlanma Tarihi : 20.09.2016 00:00 Bu haber 704 defa okundu

Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen Ğadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı ilgi gördü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bu yolda kefenimle varım

Antakya Anemon Otelinde düzenlenen etkinliğe EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ve Eşi Neval Yeral, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 24. Dönem CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve eşi Selda Eryılmaz, Suriye’den ve Lübnan’dan gelen dini kanaat önderleri, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hamit Güneş’in Kur’an Tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral,

Ğadir-i Hum Bayramı hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Törende konuşan EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ben bu yoldan asla dönmem. Ben bu yolda yolda kefenimle varım” dedi.

TÖRENLER BİZLER TARAFINDAN YAPILACAKTIR

Ğadir-i Hum denilen sulak ve yeşillik bir bölgede Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşünde Hz. Ali’yi Halife ve İmam tayin ettiği gün olarak bilinen Ğadir-i Hum’un herkese kutlu ve mutlu olmasını diledi. Günümüz olaylarına ve Suriye olaylarına da değinen Ali Yeral 15 Temmuz günü FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini kınayarak 15 Temmuz’da hayatını kaybedenleri bir kez daha andı. EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, Gadir meşalesini 2000 yılında Hatay'dan, Türkiye, Avrupa ve dünyaya taşımanın en derin sevinç, gurur ve heyecanı içerisinde olduğuna dikkat çekerek “Ğadir-i Hum Kutlamaları Valilik ve Devlet tarafından yapılmalı” söylemlerinde bulunanlara ise sert çıktı.

Yeral konuyla ilgili "Bu kutsal yürüyüşte yanımızda olan, destek verenlere teşekkür ediyorum. Günümüzde ülkemizin her yanı ve dünyanın dört bir tarafında Ğadir-i Hum kutlamaları yapılmaktadır. Ancak bunların hiçbiri valilik ya da hükümetin organize ve idaresi altında değildir. Hepsi bizim gibi sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin sevk ve idaresindedir. Biz Aleviler, tarihte hiçbir zaman inanç ve dini törenlerimizi siyasi hükümetlerin emrine vermedik, vermeyeceğiz. Hükümetlerin, halkın dini bayram ve inançlarını düzenleme ve yön verme gibi görev ve yetkileri yoktur. " diye konuştu.

İFTİRAYA VE SALDIRIYA UĞRADIM AMA YILMADIM

EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral konuşmasının son bölümünde ise “Sünni vatandaşlarımızı biz kardeş olarak görüyoruz. Bizim hesabımız onlarla değil, IŞİD, Nusracı gibi Ehlibeyt düşmanlarıyladır, sahtekâr Müslümanlarladır. Ben bu yola canımı vermek pahasıyla girdim ve bu yoldan asla dönmem. İftiraya, saldırılara, her türlü hakarete uğradım ama yılmadım yılmayacağım. Bu yolda kefenimle varım” ifadelerini kullandı.

Ali Yeral’ın ardından Samandağ Belediye Başkanı Mithat nehir ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman yaptıkları konuşmada Ğadir-i Hum Bayramının tüm Müslüman âlemine sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ettiler. Etkinlikte ayrıca Suriye ve Lübnan’dan gelen dini kanaat önderleri de konuşma yaptı. Ehlibeyt ve Ğadir-i Hum’un anlam ve önemine değinen kanaat önderleri salonda bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı. Etkinlik plaket töreni ile sona erdi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol