Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bu şehrin Yaralarını Birikte Saracağız

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2023 21:05 Bu haber 253 defa okundu

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan aday adayı Yılmaz Şahutoğlu, ekibiyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetine nezaret ziyaretinde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bu şehrin Yaralarını Birikte Saracağız

İGC Basın Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette CHP’li aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nu yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Diyap Atar, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılar diledi.

İskenderun Belediye Başkan aday adayı Yılmaz Şahutoğlu ise Gazeteciler Cemiyetini evi gibi gördüğünü burada olmaktan, bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır bir arada karşılıklı saygı çerçevesinde kentte göre yapan tüm basın mensuplarıyla çalışmalar sürdürdüğünü de ifade eden Şahutoğlu  “Çok talihsiz bir süreç yaşadık hepimiz. Dünya tarihinin en büyük felaketine maruz kaldık. On bir ili etkileyen felakette on ilin etkisini sadece Hatay yaşadı. Bu yıkım bin-bin beş yüz yıllık, iki bin yıllık Hatay kültürünü coğrafyasını, tarihsel dokusunu yok etmekle birlikte bizim hayatımızı da ciddi manada yok etti. On binlerce insanımız, kendi ailelerimizi yitirdiğimiz, bizim açımızdan bir felaketin ötesinde bir kıyamet diyebileceğimiz bir süreci yaşadık. Böyle bir sürecin gölgesinde Türkiye yerel seçimlere geriyor. Hatay’ı Türkiye’nin 80 ilinin arasında farklı noktada görüyorum. Bu süreç gerçekten hamasi nutukların, hamasi siyasi söylemlerin ön planda olması gerektiğini düşünenlerden değilim” şeklinde konuştu.

Bu şehrin ciddi manada hem bedeninin, hem de ruhunun yara aldığının altını çizen Şahutoğlu “Hepimizin Psikolojisi çok sıkıntılı dolayısıyla bu sıkıntılı süreci, birbirimize karşı kırıcı sözlerden ziyade, birbirimize kenetlenerek, birbirimize sarılarak birbirimizle dayanışma ruhu içerisinde hareket ancak atlatabiliriz” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol