Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bölgenin Yıldızı HATAY Olacak

Yayınlanma Tarihi : 19.12.2016 00:00 Bu haber 1113 defa okundu

Hatay SMMMO’nun düzenlediği meslek içi eğitim seminerinde konuşan Cemal Yükselen, Hatay konumu itibariyle önemli bir kent. Kaos ortamından çıkıldığında Hatay bölgenin yıldızı olacaktır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bölgenin Yıldızı HATAY Olacak

Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası dün meslek içi eğitim semineri düzenledi. Seminere Antakya’lı olan ve yakın dönemde TÜRMOB Genel Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Cemal Yükselen, TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Hatay SMMMO Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz, Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık ve Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Demir’in yanı sıra Hatay SMMMO Yönetim kurulu ile birlikte çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

KIRIK: BU DÖNEM TÜRMOB’A DAHA YAKINIZ

Seminerin açılış konuşmasını yapan Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık, “Bu dönem TÜRMOB’a daha yakınız. Hemşerimiz Cemal Yükselen’e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sık sık değişen mevzuat gereği üyelerimize bu tür eğitim seminerlerimizi de sıklaştıracağız. Sorunlarımızla ilgili yetkililerden çözüm bekliyoruz. Seminerin herkese faydalı olmasını diliyor, emeği geçenlere ve katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

KORKMAZ: SÖZLEŞMELERİ İSTEDİĞİMİZ GİBİ UZATABİLECEĞİZ

Hatay SMMMO Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz ise konuşmasında şu ifadelere değindi, “Yeni yapılan düzenlemeyle sözleşmeleri istediğimiz kadar uzatacağız. Muhasebe yapanla yapmayanın farkı ortaya çıkacaktır. TÜRMOB’a bu düzenleme için teşekkür ederim. Katılımlarınız için hepinize teşekkürler.”

ARIKAN: HATAY’DA YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Korkmaz’ın ardından konuşan TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan ise konuşmasında, “Özellikle Hatay’da mesleğin gelişmesi için yapılacak çok şey var. Muhasebecilik mesleğinin sorunlarını bilen bir başkan TÜRMOB’a başkan oldu. Yükselen ile bu sorunları aşacağız. E-fatura’ya geçildiği için ilerleyen zamanda muhasebecilere gerek kalmayacak. Bu yüzden bizler görevlerimizi yorumlamalıyız. Kendimizi geliştirmeli ve bu durumun bilincinde olmalıyız. Başta Hatay ili olmak üzere tüm ülkede huzur ve refahın hakim olmasını diliyorum” ifadelerine değindi.

YÜKSELEN: BİZE OLAN GÜVENİN KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

Son olarak konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen oldu. Yükselen konuşmasında şu ifadelere değindi, “Bize genel kurulda sizler tarafından büyük güvenle ağır sorumluluğu olan bir görev verildi. Bizler de bu görevin karşılığını vereceğiz. Yapıcı çalışmaları için Gelir İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum. Karşılıklı görüş alışverişi içerisinde kararlar alarak uygulamalarımızı gerçekleştireceğiz. Biz en başından beri bu anlayışla yola çıktık. Yükümüz ağır. Bu da personel istihdamını gerektiriyor. Vergi dairesinden bu konuyu göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. TÜRMOB kendi başına hareket etmeyecek. Oda başkanlarına danışarak karar alacağız. Taşın altına elimizi beraber sokacağız. Hatay konumu itibariyle önemli bir kent. Ancak bir kaosun içindedir. Bu kaos ortamı aşıldığında Hatay bölgenin yıldızı olacaktır. Bugünden yarınlara hazırlanmalıyız. Bu yüzden bu tür meslek içi eğitimler çok önemlidir. Katkı sunan ve düzenleyen herkesi tebrik ediyorum.”

Yükselen’in konuşmasının ardından Hatay SMMMO yönetimi tarafından Cemal Yükselen’e, TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan’a ve Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Demir’e günün anlam ve önemine yönelik hediyeler takdim edildi. Sertifika töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Ardından meslekte ruhsatname almaya hak kazananlara ruhsatnameleri verildi. Seminer Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Demir’in Güncel Muhasebe ve Vergi Uygulamaları konulu sunumuyla devam etti.

YÜKSELEN’DEN BASINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Seminerin ardından TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen, adaylığı ve göreve getirilmesi sürecinde kendisine önemli destek veren basın mensuplarına düzenlediği basın toplantısıyla teşekkür etti.

Yükselen buradaki konuşmasında, “Zor bir dönemde görevi devraldık. Bana bu süre içerisinde destek olan Hatay’daki oda başkanlarımıza ve basında ve sosyal medyada yer vererek desteklerini her zaman hissettiren basın mensuplarına özel olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı dayanışma içerisinde mesleğin iyi yerlere gelmesi için dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Katkılarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Hatay’lı olmaktan ve Hatay’da bulunkaktan dolayı oldukça mutlu ve gururluyum. Amacım görev sürem içinde iz bırakmaktır” ifadelerine değindi.

Seminer Demir’in sunumunun ardından soru cevap uygulamasıyla sona erdi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol