Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Biz biriz birlikte Türkiye’yiz

Yayınlanma Tarihi : 28.07.2016 00:00 Bu haber 995 defa okundu

Hatay Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda 5 siyasi parti ile başkanı birlik mesajı verdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Biz biriz birlikte Türkiye’yiz

Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, MHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kanlı, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) üyesi Necmettin Çalışkan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli, Antakya İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, Kanaat Önderi Sedat Bilgin, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda tüm muhtarlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

GÜLCÜ: TÜM SİYASİ PARTİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Gülcü, ülke olarak zor bir süreçten alınlarının akıyla çıktıklarını ifade etti. Gülcü konuşmasında, “15 Temmuz’da menfur bir darbe girişimi yapıldı. Ancak milletimiz vatanın sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdi. Demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı ve bu birliği tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde sürdürdüğünüz için tüm siyasi partilerimizin temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gülcü’nün ardından Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel ve Hatay Muhtarlar Derneği Basın Sözcüsü Hilal Özbey birer basın açıklaması yaptılar.

Özbey açıklamasında, “15 Temmuzda yapılan haince darbe girişiminde bulunan hainlerin karşısına öncelikle halkımızın vatan davasına sahip çıkması ardından emniyet güçlerimize vatanını seven askerlerimize ve en önemlisi Cumhurbaşkanımıza, Başkanımıza siyasi partilerimizin genel başkanlarına göstermiş oldukları birlik ve beraberliğini sağladıkları için sonsuz şükranlarımı, saygılarımı sunarım” dedi.

ÖZBEY: DARBEYE KARŞI DURAN HERKESİ KUTLUYORUM

Hatay Muhtarlar Derneği Basın Sözcüsü Hilal Özbey yaptığı basın açıklamasında, “Tankın gücünü yenmiştir. Bu uğurda can veren vatandaşlarımızı Hatay Muhtarlar Derneği olarak rahmetle anıyoruz. Türkiye 15 Temmuz cuma akşamı millete ve devlete ihanet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütünün Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış terörist unsurlarının öncülüğünde cunta ve darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalmıştır.

Milletimizin ilk duruşu ve basireti şanlı tarihimizin mümtaz sayfaları arasındaki yerini almıştır. askeri kalkışmanın sonuçsuz kalmasında etkili olan bütün partilerimizi kıymetli İl Başkanlarımızın huzurunda takdir ederken, halkımızı da gösterdikleri tavır nedeniyle Hatay Muhtarlar Derneği olarak kutluyoruz” dedi.

ZEYTİNELİ: TÜM DARBELERE KARŞIYIZ

Basın açıklamalarının ardından Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli konuştu.

Zeytineli açıklamasında, “15 Temmuz’dan bu yana devletimizin yanında durduk. Darbenin etkilerinin sonlanması için muhtarlarımıza büyük görev düşmektedir. Biz parti olarak tüm darbelere karşıyız. Darbede şehit olanlara Allahtan rahmet, kalanlara da sabır, milletimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ÇALIŞKAN: 1 KİŞİYİ ÖLDÜREN TÜM İNSANLIĞI ÖLDÜRMÜŞ GİBİDİR

Zeytineli’nin ardından konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) üyesi Necmettin Çalışkan, Önemli bir süreçten geçtik. Ayrım yapmadan aynı fikri savunduk. Bu da darbenin sonlanması adına önemliydi. Bu birliğimiz umarım devam eder. 1 kişiyi öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Biz buradan sonra Adana’ya gidip İncirlik Hava Üssü’ne darbenin ana merkezine yürüyerek tepkimizi dile getireceğiz. Allah bir daha bu millete böyle acılar yaşatmasın” ifadelerinde bulundu.

KANLI: MİLLETİN BÜTÜNLEŞMESİ DARBEYİ ÖNLEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kanlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Hatay ülkemizin en hassas bölgelerinden biridir. Şehit olanlar adına üzgünüz. Darbeciler başarılı olamadılar. Çünkü onlar millet iradesini hesaba katmadılar. Bütünleşmemizden dolayı milletimiz darbeyi önledi. Bir anlamda kurtuluş mücadelesi verdik. Mesele vatansa gerisi teferruattır dedik. Bizi bir araya getiren Muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

GÜZELMANSUR: BAYRAK SEVGİMİZİ KİMSE SINAYAMAZ

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur konuşmasında, “Hatay’ın ve Türkiye’nin demokrasisine ne kadar bağlı olduğunu kanıtlayan önemli bir sınav verdik. Bu sınavı milletimiz bütünleşmesiyle başarıyla verdi. Bizim bayrak sevgimizi kimse sınayamaz. İnşallah ilk günden beri devam eden bu bütünlüğümüz sürer. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

ATIÇ: GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Toplantıda son olarak söz alan Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ise yaptığı konuşmada şu ifadelere değindi, “Hatay’da ve diğer illerde gördüğümüz bu tablo bayrağın sahipsiz olmadığını göstermiştir. Ortak duruştan dolayı tüm milletimize teşekkür ediyorum. Gün birlik günüdür. Mahallelerimizde muhtarlara karşı yapılan bir saldırıda nasıl ki milletin seçtiği muhtarı koruyorsak, ülkemize, cumhurbaşkanımıza, meclisimize yapılan saldırıyı da bu şekilde millet iradesine yapılmış sayıyoruz. Tüm milletimizi bu birliğinden dolayı kutluyorum.”

Konuşmaların ardından derneğin önünde çekilen toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle toplantı sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol