Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Binlerce TYP çalışanı Depremzede, Sözleşme Sürelerinin Uzatılmasını Istiyor!

Yayınlanma Tarihi : 18.05.2024 21:39 Bu haber 221 defa okundu

İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personellerin çalışma süreleri 19 Mayıs ve 30 Haziran itibariyle doluyor. Sürenin uzatılmasını isteyen TYP çalışanları; "Deprem bölgesinde ailemizin geçimini sağlamak için çalışmak zorundayız. Bize verilen her görevi yerine getirdik ve şehrimizi terk etmedik. Ertelenen kredilerimizi, borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz. Depremde her şeyimizi kaybetmiş durumdayız. Hayata sıfırdan başladık denilebilir. Eşya yardımı verileceği söylendi fakat ondan da hiç ses çıkmadı. Devletimizden bizleri mağdur edecek bir karar vermemelerini umut ediyoruz" dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Binlerce TYP çalışanı Depremzede, Sözleşme Sürelerinin Uzatılmasını Istiyor!

TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine çevre temizlik, güvenlik gibi birçok alanda çalışan MEB personeli geçici süreyle görev başındaydı. Fakat 30 Haziran itibariyle MEB TYP personeli için görev süresi artık sona erecek. Okullarda çalışan TYP personelinin sözleşmelerinin uzatılmayacağı iddia edilirken, Hatay'da İŞKUR bünyesinde çalışan TYP’liler ise sözleşme sürelerinin tekrar uzatılmasını istiyor.

Bilindiği gibi deprem sonrası İŞKUR'un TYP üzerinden binlerce kişi şehri terk etmeyerek birçok görevde bulunmuş ve canla başla çalışarak geçimlerini sağlamaya başlamışlardı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol