Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bıçaklarınız Kurban Bayramına Hazır Mı?

Yayınlanma Tarihi : 12.06.2024 07:23 Bu haber 87 defa okundu

Kurban Bayramı'nda kurban kesimi, ritüelin önemli bir parçasıdır. Bu sürecin güvenli ve düzgün bir şekilde gerçekleştirilmesi, kesim araçlarının durumunun iyi olması ile doğrudan bağlantılı bir durum. Bu anlamda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir çok evde ve kasapta kesim işleminin hızlı, etkili ve hayvanlara en az acıyı vererek yapılması için bıçaklar kontrol edilmeye başlandı. Hal böyle olunca da bıçakçı esnafında hareketlilik yaşanmaya başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bıçaklarınız Kurban Bayramına Hazır Mı?

Eski Sebze Hali İstanbul Kardeşlik Çarşısında faaliyet gösteren ve Antakya’da bıçak denilince ilk akla gelen firmalardan biri olan Salim Bıçakçılık işletmesini bu yoğun tempoları arasında ziyaret ettik. Oldukça yorgun ama işini severek yapmanın heyecanı yüzlerinden okunan Necati Usta  her zaman olduğu gibi Güleryüzleri ile bizi karşıladı.Bıçaklarınız Kurban Bayramına Hazır Mı?

Salim Bıçakçılık Büyük Dede Salim Bey’den oğlu Mehmet Bey’e ondan da oğlu Necati Kamburoğlu’na geçmiş ve kaliteden ödün vermeden meslek icra eden saygın bir firma. Çok yoğun iş tempolarına yerinde şahit olduğumuz Salim Bıçakçılık işletmecisi Necati Kamburoğlu  Arefe günü geç saatlere kadar hatta Bayram sabahına kadar  hizmet vereceklerinin altını çizdi.Bıçaklarınız Kurban Bayramına Hazır Mı?

Asrın felaketi sonrasında kısa sürede toparlanarak faaliyetlerine hep devam ettiklerini ve Kurban Bayramı heyecanının yanında işlerinde yaşanan yoğun hareketliliğin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden son kuşak bıçak ustası Necati Kamburoğlu yaptığı açıklamasında; Üç kuşaktan bu yana yaptığımız bıçakçılık mesleğimizde halkımıza her zaman en iyi hizmeti sunmayı hedefledik. Çin’den getirilen ucuz bıçaklar maalesef bizim piyasamızı kötü bir biçimde etkilemişti ama Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kilo başına kesilen verginin yükseltilmesiyle nihayet yerli bıçakçılarımızın yüzü gülmeye başladı. Kurban Bayramları öncesinde sadece bizler değil bütün bıçakçılar yoğunluk yaşamaktadır. Ekonomik anlamda oldukça etkilenen bıçakçılık esnafın bayram öncesinde yüzünün gülmesi bizleri mutlu etmiştir.

İşyerimizde şu anda Kendi imalatımız olan bıçaklarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın getirmiş olduğu bıçakları bileyerek Bayrama yetiştirmek için yuğun çaba harcıyoruz. Görmüş olduğumuz yoğunluk karşısında tam kadro olarak Bayramda da çalışma kararı aldı. Kurban kesilirken bıçağın keskin ve kaliteli olması en önemli konudur. İşte bu yüzden kaliteli malzeme kullanarak ürettiğimiz paslanmaz bıçaklarımız uzun yıllardan bu yana ilgi görmektedir. Kurban Bayramı’na günler kala bıçaklarını biletmek isteyen ve yeni bıçak almak isteyen herkesi işletmemize bekliyoruz. Kazasız, belasız bir Kurban Bayramı geçirmemiz dileğiyle, herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol