Hatay Mahalli Haber
MENÜ

'Benimle Var Mısın?' Farkındalık Etkinliği

Yayınlanma Tarihi : 29.01.2023 09:07 Bu haber 371 defa okundu

"Her evladın annesi özeldir. Fakat özel çocukları anneleri çok daha özeldir" anlayışıyla Gökmeydan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, farkındalık yaratmak adına Arsuz Turizm ve Kültür Derneği  Kadınlar Kolu tarafından ziyaret edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
'Benimle Var Mısın?' Farkındalık Etkinliği

Özel eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Derneğin Kadınlar Kolu Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Satar, Hülya Pehlivan, Halime Soydaş, Semra Harbali, Pınar Dalgıç, engellerin eğitim, sevgi ve ilgiyle aşılabileceğini belirterek, "Bize okulu gezdirerek her konuda bizleri bilgilendiren Gökmeydan özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu müdürü Tuğba Kara’nın anlatımlarıyla yaşayarak gördük" dedi.

Farkındalık etkinliği kapsamında özel çocukların toplumda yaşadıkları sorunlara kalıcı çözüm üretmek adına "Benimle var mısın?" etkinliğinin anlamının bu olduğunu belirten  Başkan Aylin Satar, kalıcı çözümlerin üretilmesinin önemini dile getirerek, bu anlamda özel çocuklarıın ailelerini ve eğitim veren öğretmenlerin tarif edilemez emekleri için yönetim kurulum adına tebrik ettiğini söyledi.

Her bireyin engelli adayı olabileceğini belirten Kurucu Müdür Tuğba Kara da, öğrenme güçlüğü destek eğitim programı aile eğitimi bireyin eğitimi aile ortamında başlayacağını, okulda ve çevrede yaşam boyu devam edeceğini ifade ederek, "Ailenin en önemli görev ve sorumluluklarından biri, çocuk eğitimine en üst düzeyde katkı sağlamaktır. Biz Gökmeydan özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’i olarak bu konuda üstümüze düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz" dedi.

Aylin  Satar da, "Biz soyal medya da olsun, toplumda olsun okulumuzla ilgili başarılarınızı duyuyorduk, geldik yerinde gördük ve anlatılanların doğruluğunu görmek bizleri mutlu etti. Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanımız sayın Hasan Arslan ve yönetim kurulumuz okulumuza katkı sunmaya devam edecektir. Bizleri ağırlayan okulumuzun Kurucu Müdürü Tuğba Kara ve öğretmenlerine, ekibine ve sohbetlerine doyamadığımız öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuşmasını tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol