Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BENDE SAMANDAĞ GİBİ BİR YERDE BÜYÜDÜM

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 00:00 Bu haber 967 defa okundu

Samandağ Belediyesi Basın, yayın ve halkla ilişkiler Müdürü Kenan Kahlıoğuları Yeşilçam’ın efsane sanatçısı Ayşen Gruda ile Röportaj yaptı. CHP Samandağ ilçe örgütünün düzenlediği etkinlik için ilçeye gelen Gruda Samandağ ilçesinin toplumsal yapısını doğup büyüdüğü İstanbul Yeşil köy’e benzetti.Bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
BENDE SAMANDAĞ GİBİ BİR YERDE BÜYÜDÜM

CUMHURİYET KADINI OLMAK İÇİN ÇABALADIM

Ayşen Gruda açıklamalarına şu ifadelerle başladı, “Ben Cumhuriyet kadını olduğum için mutlu ve memnunum. Öyle olmak içinde büyük çaba sarf ettim. Bütün kadınlarında aynı çabayı sarf etmelerini istiyorum. Kadınlarımız akıllıdır. Fakat kullanılmayan şey işe yaramaz. Bütün çocukları biz doğuruyoruz, onun için kadınlara o kadar sorumluluk düşüyor ki; dolayısıyla bir ülkeyi ve dünya’yı kadınlar düzeltebilir. Obama’nın veda yemeğinde “Seneye burada bir kadın kürsüde konuşacak” dedi. Dünya kadınların sevgisiyle kazanacak. Erkekler her yaşta çocuk kalıyor, büyümüyorlar. Ama kadınlar büyüyor. Onun içindeki çocuğu öldür demiyorum. Çocuksu tarafı da kalsın ama dünya’yı kurtarmak için büyük bir görev düşüyor.”

HERKES BASKI ALTINDA

Sanatçılar dâhil ve herkes baskı altında diyen Gruda açıklamalarına şöyle devam etti, “ Baskı var. Yani ne kadarını ne yapabilirsin? Yani Hitler zamanında mesela bir komedyen diyor ki; “buradan Naziler geçiyor bir mercedes’in içinde bilmem ne yapıyorlar” Naziler de demişler ki; kafanı koparırız söylemeyeceksin. Komedyen Peki demiş çıkmış “Bugün Naziler buradan geçmiyor, bunları yapmıyor” demiş. Beynini kullanmak buna denir. Komik işini bilir. Baskı her zaman vardı. Kenan Evren döneminde de vardı. O dönemlerde Tiyatroları polis basıyordu.”

SAMANDAĞ İLE İLGİLİ BİLGİ EDİNDİM

Ayşen Gruda açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı, ”Alevi – Sunni – Hristyan – Ermeni -  renga renk Samandağ için ben buraya daha öncesinde Antakya’ya gelmiştim oradan Samandağ ile ilgili bilgi edinmiştim. Ben de Yeşilköy’de büyüdüm aynı burası gibi. Bende diğer renklerle birlikte büyüdüm ve iyi ki onlarla büyümüşüm. Herkes birbirinin bayramını bilirdi. Paskalyasını bilirdi. Aslında zaten hepimiz öyleyiz. Şimdi şirazenin ucu biraz kaçtı gibi. Yoksa Turgut Akman Niye Yazsın Şu Çılgın Türkleri. Kurtuluş savaşını veren on binlerce Asker yani işte Atatürk, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü ve Kazım Karabekir ve öyle kahramanca savaştılar. Halkta destek vermişti ve bugünlere geldik. Bugünde öyle miyiz? Umarım yine öyledir.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol