Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bayramda Cilvegözü açılacak

Yayınlanma Tarihi : 31.08.2016 00:00 Bu haber 1060 defa okundu

Akrabalarıyla bayramlaşmak isteyen Suriyeliler Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yapabilecekler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bayramda Cilvegözü açılacak

Sadece pasaportu ve yabancı tanıtım kartları olan Suriyelilerin giriş çıkış yapmalarına izin verileceği kapıda Kurban Bayramı'nı akrabalarıyla geçirmek isteyen Suriyeliler, yapılan işlemlerin ardından ülkelerine geçiş yapabilecek. Kapıda zaman zaman izdihamlar yaşanabileceğini Türkiye Suriye Dostluk Derneği Başkanı Dr. Abdulhamit Tahan, bayram nedeniyle verilen izinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tahan, şöyle konuştu: "5 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'den gelip Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin bu bayramda yakınlarını ziyaret etmeleri için gerekli izin verildi. Gidenler bayram tatilini geçirdikten sonra ellerindeki pasaport veya kendilerine verilen yabancı tanıtma belgesi ile tekrar gelecekler. Yakınlarımızın yarsı Suriye'de yarısı da Türkiye'de kaldı. Bizim Türkiye'den başka güvenebilecek ve barınacağım ülke yok. Bayramlaşma için gitmek isteyen herkes mutlu ve sevinçli, bayramın hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Suriyelilere uzun zamandır görmedikleri yakınlarını ziyaret etme imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz."

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol