Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Baskıcı düzene son verilmelidir

Yayınlanma Tarihi : 01.11.2016 00:00 Bu haber 634 defa okundu

Eğitim-İş Hatay 1Nolu Şube Başkanı H.Suat Sadış bir basın açıklaması yayınlayarak baskıcı düzene son verilmelidir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Baskıcı düzene son verilmelidir

Sadış açıklamasında, “Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 675 ve 676 no’lu Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) Resmi Gazete’ de yayınlandı. Başka bir gün kalmamış gibi, Ankara’da kamyonların gölgesinde,  ülkede terörün ve savaşın acımasız yüzüne karşın kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesinde yayımlanan kararnamelerle,  sorgusuz, sualsiz 10 bin 159 kamu çalışanının görevine son verilmiştir. Eğitim-İş üyesi olan sadece 5 kişi ihraç edilmiştir fakat kişi sayısının önemi yoktur. Yapılan hukuksuz bir uygulamadır. Hükümet ihraçlarda hatanın binde bir olduğunu söylese de yanlış bir yol izlemektedir. Kendini haklı gören insanlara haklılıklarını ispatlama hakkı verilmemektedir. Kaldı ki insanlar hangi gerekçeler ile ihraç edildiklerini dahi bilmemektedirler. Hangi bağ, hangi eylem, hangi suç ile ihraç edilmişlerdir, bunu dahi bilmeyen, öğrense bile aksini ispat için yargı yolu kitlenen insanların olduğu bir sistemin doğruluğu savunulamaz. Örneğin bylock denilerek açığa alınan binlerce öğretmenin aynı gsm operatörü müşterisi olması, bazı teknik hataların dillendirilmesi ve halen yapılan hatadan dönülmemesi kabul edilebilir mi?” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim-İş terörün de,  darbenin de, cemaat yapılanmalarının da her türlüsüne geçmişte olduğu gibi bugün de karşıdır, karşı durmaya da devam edecektir diyen Sadış açıklamasına şöyle devam etti, “Tüm bu demokrasi dışı,  cumhuriyeti,  kazanımlarını ve devleti yok etmeye yönelik yapılanmalardan en çok zarar gören tarih boyunca Atatürk ilke ve devrimlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesini, laik,  demokratik, hukuk devletini savunanlar olmuştur. Eğitim İş olarak her türlü darbeye,  her türlü paralel yapıya her türlü teröre dün nasıl karşı durduysak bugün de duracağız. Hiç kimsenin haksızlığa uğramaması için,  haksızlığa uğrayanın hakkını alması için,  hukukun hakim kılınması için her türlü çabayı gösterecek, kapalı kapılar ardında değil, hukuk önünde hesap verip suçluluğu ispatlananların cezalandırılması için her türlü mücadele etmeye devam edeceğiz.

Unutulmasın ki hukuk herkese lazımdır ve lazım olacaktır. Bu nedenle de;

Kanunsuz, Hukuksuz, Kararnamalere, Adaletsiz, Kıstassız, Partizan düzene son verilmeli, demokratik, laik, hukuk devleti ilkeleri ile kuvvetler ayrılığı hakim kılınarak normalleşme sağlanmalıdır.”

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol