Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkanlık gelince her şey çözülecek mi

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 00:00 Bu haber 593 defa okundu

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı Kasım ayı İl divan toplantısını yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkanlık gelince her şey çözülecek mi

Antakya’da bir düğün salonunda gerçekleşen divan toplantısına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İlçe başkanları ve partililer katıldı.

İl Başkanı Mustafa Eğe başkanlığında gerçekleşen divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, gündemin başkanlık sistemi tartışmalarıyla meşgul edildiğine dikkat çekerek, terör, işsizlik, ekonomik problemler gibi ciddi sorunlar varken bu önemli sorunların üstü örtülmeye çalışıldığını bildirdi.

Başkanlığa karşı olmadıklarını belirten Çalışkan, “Ancak iktidar neyi yapmak istedi de buna parlamenter sistem engel oldu?” diye sordu.

Çalışkan, Bu iktidar terörü bitirmek istedi de parlamenter sistem mi engel oldu, İşsizliği bitirmek, ekonomik problemleri çözmek istedi de mevcut sistem mi engel oldu? Başkanlık gelince her şey çözülecek mi? iktidarın başarısızlıklarını, parlamenter sisteme yüklemesi doğru değildir. Ülkenin varsa yoksa tek sorunu sisteme endekslendiğini oysa meselin çok daha derin olduğu, anayasa deyince kastettikleri tek bir madde sadece başkanlığa geçmek” dedi.

CİNSEL İSTİSMAR TARTIŞMALARI

Cinsel istismar yasası tartışmalarına da değinen Çalışkan; “2007 yılında çıkarılan bir yasayla 18 yaşından küçük olup ailelerin rızasıyla evlenen çocukları tecavüz etmiş muamelesi gösterildi. Bu bir insanlık suçudur. Ancak bu insanlık suçunun düzeltilmesi için bugün karşı çıkanlardan çok kanunu daha önce çıkaranların suçudur. Zina yasasının çıkarmayı bilirken, tarafların rızasıyla evliliğe gelince sessiz kalanlar bu işin sorumlusudur. Geçmiş hatalarla birlikte bugün iyi anlatılamadığı için bunlar yaşanıyor” diye konuştu.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol