Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkan Teksöz, Hatay’ı temsil etti

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 00:00 Bu haber 728 defa okundu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile yönetim-denetim kurulları ile mesleki eğitim kurullarından oluşan heyeti, TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkan Teksöz, Hatay’ı temsil etti

Heyette Hatay’ı temsilen Hatay Esnaf ve Sanatkârlar odalar birliği başkanı Abdulkadir Teksöz yer aldı. 

KAHRAMAN: MECLİS DARBEYE KARŞI DİMDİK DURDU

Kahraman, burada yaptığı konuşmada, çok üzücü bir darbe girişimi yaşadıklarını Meclisin darbeye karşı dimdik ayakta durduğunu, söyledi.

Milletin 20 saatte o badireyi atlattığını anlatan Kahraman, "Kim bilir ne kadar zaman olmuştu hazırlıkları? Herhalde epey fazlaydı. Bazı ülkeler, üzüntü beyanlarını belirtiyorlar, mektup yazıyorlar. Acaba üzüntüleri, böyle bir darbeye maruz kalmış Türkiye için mi, yoksa bu kadar hazırlıkları boşa gitti diye mi? Hazırlıkları boşa gitti." diye konuştu.

PALANDÖKEN: ESNAF DARBEYE HER ZAMAN KARŞI DURACAKTIR

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı konuşmada, yaklaşık 20 milyonluk büyük bir aileyi temsilen Meclis'te olduklarını söyledi.

Darbe girişimi sırasında bile Meclis'in çalışmasının önemine değinen Palandöken, esnaf ve sanatkârların her zaman darbelere karşı olduğunu, bundan sonra da olacağını bildirdi.

Palandöken, Türkiye'nin, "tek ülke, tek bayrak, tek vatan" üzerinde her zaman yaşayacağını ifade ederek, Meclis'in darbeye karşı dimdik ayakta durduğunu vurguladı.

Türk milletine geçmiş olsun, yaralılara acil şifalar, şehitlere ise rahmet dileyen Palandöken, "Bu ülke birlik, beraberlik ve huzur içerisinde daha nice yüzyıllar dimdik ayakta duracaktır." dedi.

Heyet, daha sonra Meclis'in bombalanan yerlerinde “de incelemede bulundu.

TEKSÖZ’DEN TÜRKOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Meclis ziyaretlerinde Hatay Esnaf ve Sanatkârlar odalar birliği başkanı Abdulkadir Teksöz darbe girişiminde mecliste yaralanan Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğluna geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Meclis ziyareti sonrası Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen TESK Mesleki Eğitim Kurulları Toplantısı'na Katılan Hatay Esnaf ve Sanatkârlar odalar birliği başkanı Abdulkadir Teksöz burada esnaf sorunlarıyla ilgili bir takım görüşmelerde bulundu. Toplantıya Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Türkiye'nin bütün illerinden gelen Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanları ile Mesleki Federasyon Başkanları da katıldı.

TÜFENKÇİ: ESNAF DARBE’NİN ÖNLENMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ”Darbeden hemen sonra dükkânlarınızı açtınız, ticaretinizi yaptınız ve ekonomiyi, ticareti, piyasaları ayakta tuttunuz" ifadelerini kullandı. "O gün Türkiye'nin her kesimi darbe girişimine karşı ortak hareket etti. Esnaf kardeşlerimiz her zaman istikrardan yana oldular, her zaman bu ülkenin birliğinden bütünlüğünden yana oldular" diyen Tüfenkci, "Eğer Türkiye teröre boyun eğerse, Türkiye darbeye boyun eğerse en büyük zararı esnaf kardeşlerim görecek. Onun için esnaf kardeşlerimin milli iradenin yanında olduğunu bütün Türkiye bilsin, bütün dünya bilsin istedim. O gün Türkiye'nin her kesimi; sadece AK Parti'liler değil, sadece MHP'liler, CHP'liler değil her kesim, solcusuyla, sağcısıyla, Kürdü ile Türkü ile alevisiyle, sünnisiyle bu milleti hangi unsurlar oluşturuyorsa herkes darbe girişimine karşı ortak hareket etti. Darbe girişiminin başarısızlığında da en önemli etken esnaf sanatkârımız oldu" şeklinde konuştu.

TÜFENKCİ’DEN ESNAFA MÜJDE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile esnaf ve sanatkârların aidat borçlarının yeniden yapılandırılması noktasında görüştüklerini ifade ederek, "Faizleri silelim, ödemeleri yasa çıktıktan 3 ay sonra başlatalım ve 6 eşit taksitte de faizsiz yapılandıralım. Böyle bir teklif yaptık" dedi.

PALANDÖKEN: ESNAF BU SÜREÇTE ELİNDEN GELENİ YAPTI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Memleketimiz önemli bir darbe girişimini büyük bir başarıyla, halkımızın, milletimizin birlik ve beraberliğiyle atlattı. Siz aynı gün talimatlarınızla, Odalar Borsalar ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu olarak beni makamınıza davet ettiniz, talimatlandırdınız. Türkiye Esnaf ve Sanatkârının bu başkaldırıya karşı ne yapması gerektiği direktifini verdiniz. Bu darbe girişiminin başarısızlığında da en önemli etken esnaf sanatkârımız oldu. Meydanları doldurdu, dükkânlarını açık tuttu, sabaha kadar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayıp, en azından caddelerin aydınlanmasına katkı sağlamak suretiyle bu şer güçlerini itibarsızlaştırmak için elinden geleni yaptı, yapmaya da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar odalar birliği başkanı Abdulkadir Teksöz’e Hatay’daki misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol