Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BAŞKAN SAVAŞ TED KOLEJİ’NDE SEMİNERE KATILDI

Yayınlanma Tarihi : 01.04.2016 00:00 Bu haber 875 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart 2016 Çarşamba günü saat 17.00’de TED Koleji’nde Doç. Dr. Sinan Canan’ın sunumunda gerçekleşen "Beynimizin Bilinmeyenleri" seminerine katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
BAŞKAN SAVAŞ TED KOLEJİ’NDE SEMİNERE KATILDI

 

Seminere Başkan Savaş’ın yanı sıra eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, TED Koleji öğretmenleri ve TED Koleji'nde eğitim gören öğrencilerin velileri katılım gösterdi.

 

CANAN: BEYİN BİR BİLGİSAYAR DEĞİLDİR

 

Gerçekleşen seminere,“Beyin bir bilgisayar değil, duygusal bir donanımdır" cümlesiyle başlangıç yapan ifadelerini Doç. Dr. Canan, bilinç ve algı üzerinde durarak bütün çalışmalarını da katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca bütün beyinler özeldir, sadece amaçları farklıdır tezine vurgu yapan Canan, velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde "Duygulara hitap etmeyen hiçbir şeyi öğrenemeyiz" ifadesiyle dikkatleri üzerine topladı.

 

"İNSAN ZİHNİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ KENDİNİN FARKINDA OLMASIDIR"

 

İnsan zihninin en önemli özelliği kendinin farkına varmasıdır düşüncesinden hareketle seminere devam eden Canan, insan zihni ile diğer canlıların arasındaki ayrımlardan bahsederek katılımcıları bilgilendirdi. Canan ayrıca insan zihninin en önemli özelliğinin kendisinin farkına varması olduğunu da dile getirirken, bir insanın zihninin nasıl çalıştığına dair fikir sahibi olunması üzerine geliştirdiği fikirlerle katılımcılara unutamayacakları bilgiler verdi.

 

BAŞKAN SAVAŞ’TAN, DOÇ. DR. CANAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

Gerçekleşen seminerin ardından Başkan Savaş, başarılı bir seminer gerçekleştiren Doç. Dr. Sinan Canan’a teşekkür plaketi takdim etti ve daha sonra TED Koleji’nde yapımı tamamlanan yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Squash Salonu, Fin Hamamı, Fitness Salonu ve TED Sports’da incelemelerde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol