Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BAŞKAN SAVAŞ EVVEL NİSANA KATILDI

Yayınlanma Tarihi : 18.04.2016 00:00 Bu haber 789 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesi'nde hemşehrilerinin organize ettiği Evvel Nisan Bayramı kutlamalarına katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
BAŞKAN SAVAŞ EVVEL NİSANA KATILDI

Gerçekleşen kutlamaya Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Serkan Topal ile CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da hazır bulundu.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Huzur ortamının pekişmesine vesile olan, toplumsal dayanışmayı arttıran ve kültürel miras niteliği taşıyan bir bayram olarak kutlanan Evvel Nisan'da barış güvercinleri uçurularak halaylar çekildi.

BAŞKAN SAVAŞ VATANDAŞLARLA YUMURTA TOKUŞTURDU

Kültürel bir nitelik taşıması itibariyle Hatay'ın önemli bir zenginliği olarak kabul edilen bayramda Başkan Savaş, kutlamaya katılan vatandaşlarla birlikte yumurtaları birlik ve beraberliğin pekişmesi adına tokuşturdu.

Bayramın insanlığa baharın yanında barış huzur ve bereket getirmesini temenni eden Başkan Savaş, hemşehrilerinin davul zurnalar eşliğinde ilimizdeki bereketin artması için çektiği halaylara alkışla karşılık verdi.

"BİRLİK İÇİNDE ÖRFÜMÜZÜ DÜNYAYA GÖSTERİYORUZ"

Başkan Savaş, Hatay'ın en önemli özelliği olan inanç ve kültür mozaiğinin bir parçası olan Evvel Nisan'ın hayırlara vesile olmasını dilerken, "Bu güzel günde bizleri burada misafir eden Yaylıcalı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Her dinden, her mezhepten insanımızın bir arada yaşadığı Hatayımızda yüzyıllardır barış ve huzur içinde bir aradayız. Birlik içinde örfümüzü, adetlerimizi gelecek nesillere aktararak Hatay'da barış ve huzur ortamı olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bu bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol