Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkan Nehir Halk TV’de konuştu

Yayınlanma Tarihi : 15.07.2016 00:00 Bu haber 582 defa okundu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Ülke genelinde yayın yapan Halk Tv’de söyleşiye katıldı. Söyleşinin çekimi Medeniyetin, insanlığın başkenti Samandağ’da yapıldı. Samandağ’ın temel sorunları üzerine yapılan röportajda Başkan Nehir Yerel yönetimlerde yeni çıkarılan Büyükşehir yasasını eleştirdi. Başkan Nehir yapılan söyleşinin devamında; Sanayi sitesi, Toplu konut, İpek Böcekçiliği, Engelli insanların yaşam koşullarının sağlanmasına yönelik yapılacak olan çalışmalar, çocuklara dönük yapılacak kreş, Sebze hali projesi, katı atık merkezi projesi ve bitme aşamasında olan Hz. Hıdır Makam çevresindeki peyzaj çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkan Nehir Halk TV’de konuştu

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ”

Başkan Nehir’in Türkiye genelinde şeffaf Belediyecilik anlayışını benimseyen ve Türkiye’de örnek bir Belediye olduğunu altını çizen Halk Tv sunucusu Bülent Eryılmaz hazırladığı sorulara Başkan Nehir açıklık getirdi.

Başkan Nehir 1968 Samandağ Doğumlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Samandağ’da bitirdikten sonra Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesini 1990 yılında bitirdi. Samandağ’da 20 yıl serbest Veteriner Hekimliği yapan Başkan Nehir öğrencilik ve mesleki alanda da siyaset ile iç içe yaşadığını söyledi. Başkan Nehir konuşmasının devamında 2009 yılında yerel seçimlerde Samandağ Belediye Başkanlığı adaylığını kazandıktan sonra ikinci dönemde de CHP’den tekrar seçildiğini ve Bu manada Memlekete iyi şeyler yapmak için geldiklerini belirtti.

“YENİ BELEDİYE HİZMET BİNAMIZI BU DÖNEM SONUNA KADAR BİTİRECEĞİZ”

Başkan Nehir: “Büyükşehir yasasından önce yaklaşık 40 bin Nüfusa hitap eden bir Belediye binamız mevcut. Var olan nüfusa bir şekilde idare ediyordu fakat Büyükşehir yasasıyla beraber köy ve belde dâhil 33 Mahalle Belediyemize katılarak toplam 42 Mahalleye hitap eden bir konumdayız. Bu şekilde hizmet alanımız yaklaşık 10 kat fazla arttı. Bu çerçevede yasanın öngördüğü norm kadro personelini istihdam edecek hem de Vatandaşın erişimine kolaylık sağlayacak bir ortama ihtiyacımız var. Bu nedenle yeni bir Belediye hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Yakın bir gelecekte ihalesini gerçekleştireceğiz ve binanın yapımını başlatacağız. Yeni Belediye hizmet binamızı bu dönem sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz”

“İNANIYORUM Kİ ÇOK GÜZEL ŞEYLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Samandağ Belediye Başkanı Mithat: “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doc. Dr. Sayın Lütfü Savaş’a teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten projelendirip Büyükşehir’e taşıdığımız vakit engelleyen veya önemsenmeyen bir yerden değil tam tersine nasıl katkı sunabiliriz bir yaklaşım içindeler. Samandağ olduğu için değil şehrin bütünüyle ilgili Belediyelerden gelen projelere sempati ve olumlu bakan bir yaklaşımları var.  Gerçekleştirdiğimiz proje İlçemizin Turizmine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda vatandaşımız 5 yıldızlı otele ihtiyaç olmasızın kendilerine doğal bir ortamda çalışabilecek alanlar yaratabilir. Bu ortamı özleyen Türkiye’de ve dünyada o kadar insan var ki; yeter ki o güler yüzümüz ve sıcakkanlılığımızla gelecek misafirlerimizi ağırlayabilelim, gönlümüzü açalım. İnanıyorum ki çok güzel şeyler geliştireceğiz.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol