Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkan Culha muhtarlarla buluştu

Yayınlanma Tarihi : 11.08.2016 00:00 Bu haber 694 defa okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahallelerdeki sorunların çözümünde etkin rol üstlenen muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkan Culha muhtarlarla buluştu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelerek, hem 2,5 yılda yapılan hizmetleri anlattı, hem de talepleri dinledi. Culha, muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Muhtar Bilgi Sistemi ile muhtarların sistematik bir şekilde sıkıntılarını ve taleplerini yerel yönetim ve devlet birimlerine resmi olarak ilettiklerine dikkat çekti.

"Demokrasi ve Cumhuriyet aşığıyız"

Culha konuşmasında, "15 Temmuzda ülkemize bir darbe girişimi yapılmış ve çok şükür başarısız sonuçlanmıştır. Bizler Demokrasi ve Cumhuriyet aşığı insanlar olarak bir arada bu darbeye karşı tek vücut olarak direniş gösterdik. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Hatay Valisi Ercan Topaca'ya çok teşekkür ederim. Hatay, her zamanki gibi birlik ve beraberliğini, birlikteliğini en iyi şekilde Türk halkına göstermiştir ve göstermeye devam edecektir." dedi.

"Kurumlarla, halk arasında köprüyüz"

Başkan Culha, "Belediyecilik hizmetleri adına göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar en yoğun talep olan kavram; su ve altyapıdır. Bu iki hizmetin yanı sıra ilçemizde 12 metre ve üstü yolların bakım ve onarımı, itfaiye, mezarlık, mezbahane, ulaşım, yol güzergâhı gibi hizmetler bir bütün büyükşehir belediyesine aittir. Bu şehre değer katan çalışmalar gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür etti.

20 milyonluk ihale hazırlığı

Culha, "Şu anda Arsuz Belediyesi'nin bütçesi veya İller Bankası'ndan gelen para 3 yıl önceki iki belde belediyemize gelen paranın toplamıyla aynı. Yani; şu anda iki mahallemiz olan, eski belde belediyelerimize gelen paranın toplamıyla bütün Arsuz'a hizmet üretiyoruz. Paramızı ekonomik, hakkaniyet ve öncelikler doğrultusunda kullanıyoruz. Araç filomuza, 4 yeni damperli kamyon, greyder, ekskavatör, 2 silindir, yol süpürme aracı, 4 doblo araç, 4 ilaçlamada kullanılmak üzere pikap aldık. Yaklaşık 20 milyonluk bir ihale bu ve iki yıla yayılacak" dedi.

Mahalle muhtarları, daha sonra kahvaltılı toplantıdan dolayı Başkan Nazım Culha'ya teşekkür ederek, mahallelerindeki sorunları dile getirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol