Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BASK: Hatay Büyükşehir Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi : 08.10.2024 07:23 Bu haber 65 defa okundu

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz, “6 Şubat gecesi 11 ilimizi etkileyen yüzyılın felaketinde en büyük yarayı alan ilimizin inşası noktasında Mehmet Öntürk başkanlığında HBB Yaraları sarmaya devam ediyor ” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
BASK: Hatay Büyükşehir Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:BASK: Hatay Büyükşehir Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

“6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremde on binlerce canımızı kaybederken, anılarımızın ve yaşamlarımızın kentlerinde yerle bir oldu.  Felaketin boyutu o kadar büyüktü ki adeta taş üstünde taş kalmadı. Bu anlamda binalarımız kadar yollarımız ve alt yapımızda büyük zarar gördü. En büyük zararı Hatay ilimiz görmüştür.

Bu anlamda depremin ilk gününden bu yana devletimiz her kurumu milletimizle bir olarak yaralarımızı sarmak için tüm gücüyle seferber oldu. Bunların başında da Hatay Büyükşehir Belediyemiz gelmektedir. Gerek alt yapı gerek ise yollarımızın yeniden inşası için insan üstü gayret ile seferber oldular. Geldiğimiz noktada, Mehmet Öntürk Başkanımız ile seçim öncesinde yaptığımız istişarede her noktaya eşit ve adil bir şekilde hizmet vereceği konusunda verdiği sözde durduğuna şahit olduk. Gece gündüz demden Hatay’da adım atmadığı nokta kalmamakla beraber sorunlara da çözüm odaklı yaklaşımı halkımızın teveccühünü kazandırdı.

Antakya ilçemize bağlı Saraycık Mahallesinin şehre bağlantı noktası olan ve depremde büyük hasar olan yolun Sıçak asfaltlaması ile Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim ve öğretimlerini alma noktasında önemli bir adım atılmış oldu. 

Deprem siyaset üstü bir olaydır. Hatay’ın inşası noktasında, yaraların sarılması konusunda tüm ayrışmaları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik ile hareket etmeliyiz. Bu anlamda yapılan çalışmaları her kesim gücünün yetiğince desteklemelidir. Biz Bask olarak her daim haksızın ve hukuksuzluğun karşısında diklenmeden dik dururken, doğrunun ve güzelinin de yanında durup, alkışladık. HBB. Başkanımız Mehmet Öntürk geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla halkımızın olduğu kadar bizimde taktirimizi toplamıştır. Biz her daim Hatay’ın İnşası noktasında destek olacağız. Tıpkı yitip giden canlarımız için verdiğimiz hukuk mücadelesi gibi.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol