Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Baro Her Konuda Meslektaşlarının Yanında Olacak

Yayınlanma Tarihi : 18.02.2023 21:19 Bu haber 260 defa okundu

Hatay Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu yaşanan depremle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle; “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler ile ülkemizin en büyük faciasını yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. İlk anlardan itibaren Hatay Barosu mensupları olarak milletimize destek vermek için elimizden ve aklımızdan ne geliyorsa yapmaya çalışmaktayız. Bundan sonra da milletimize ve meslektaşlarımıza her türlü desteğimiz kararlılıkla sürecektir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Baro Her Konuda Meslektaşlarının Yanında Olacak

Ömrünü adliye koridorlarında hukuk ve adalet için harcamış ve harcamaya gönül vermiş avukat ve stajyer avukatları bu faciada kaybetmenin tarif edilmez üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu elim hadise neticesinde, şu an bildiğimiz kadarıyla Hatay Barosu mensubu elli üç (53) meslektaşımızı maalesef kaybettik. Akıbetinin ne olduğu hala belirsiz birçok meslektaşımız mevcut. Çok sayıda meslektaşımız depremler sırasında yaralandı. Meslektaşlarımız aile üyelerini ve arkadaşlarını kaybetti. Diğer illerde de birçok meslektaşımızı ve yakınlarını kaybettik. Kaybettiklerimiz sonsuza kadar düşüncelerimizde kalmaya devam edecek, anıları ve isimleri zihinlerimizde asla solmayacaktır.

Bu facia sebebiyle hayatını kaybeden meslektaşlarımıza ve yakınlarına Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının Cennet olmasını temenni ediyoruz. Fiziki olarak yaralanan meslektaşlarımız ve yakınlarına acil şifalar diliyoruz. Yaralanan ruhlarımızı el ele vererek birlikte onarmaya çalışacağız. Bütün yaralarımızı sarmak, eski halimize dönmek elbette mümkün olmayacaktır fakat meslektaşlarımızın en ufak kuşkusu olmasın ki zihnimizi, irademizi ve enerjimizi yaraları en iyi şekilde sarmak için kullanacağız.

Deprem faciasını yaşayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Hatay Barosu olarak yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi istiyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol