Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Baro Ekrem Dönmezle devam

Yayınlanma Tarihi : 16.10.2016 00:00 Bu haber 1512 defa okundu

Hatay Barosu Genel Kurulu Hatay Barosu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Baro Ekrem Dönmezle devam

Genel Kurulun ilk gününde gündem maddeleri okundu. Burada divan başkanlığına Nabi İnal seçildi. Bütçe ve çeşitli konuşmaların ardından Ekrem Dönmez bir teşekkür konuşması yaptı.

Dönmez burada yaptığı konuşmada, “Hatay Barosu’nun Genel Kurulu, Baronun genel iradesidir. Barolarda genel kurul iradesinden daha üstün bir irade tanımıyoruz. Bu iradenin başımızın üstünde yeri hep olacak” dedi.

Bugün biz sizlerden iki yıl önce aldığımız yönetme yetkisini bir emanet olarak kabul ettik, şimdi de iki yıl aradan sonra bu emanetin hesabını vermek için huzurunuza geldik diyen Dönmez konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü, “İki yıl önce sizlerden yetki ve sorumluluk istediğimizde şunları söylemiştim. “Öncelikle biz birer hukukçuyuz Genel kurulumuzdan çıkacak irade ile esas aldığımız husus artık ayrılıkların, bozulmaların olduğu bir Baroyu esas almıyor. Seçimin bizim için kazananı, kaybedeni olmayacak. Her şekilde Baromuz ve meslektaşımızın kazandığı bir anlayışı esas alarak çalışma yapacağız. Aramızdaki birlik ve beraberlik sonsuza kadar devam etmeli. Aklımız ve vicdanımızın yerini duygularımız almayacak. Bu iki yıllık dönemde baro adına kullanılan tüm temsil yetkisinden ve baro tüzel kişiliği adı altında yürütülen tüm faaliyetlerden doğan her bir kusur sadece bana aittir. Başarı ise hepimizindir. Baromuzun genel kurulunun şimdiden tüm meslektaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Savunma susmayacak.”

SEÇİMİN GALİBİ YENİDEN EKREM DÖNMEZ

Daha sonra diğer gündem maddelerinin okunmasıyla genel kurulun ilk günü sona erdi.

İkinci gün ise seçim sürecine geçildi. Hatay Barosuna kayıtlı 1048 avukat başkanlarını seçmek için oy kullandı. Oy sayımı sonunda seçime tek aday olarak giren Av. Ekrem Dönmez bir dönem daha Hatay Barosu Başkanlığına seçildi.

Dönmez başkanlığında kurulan yeni yönetim listesinde bir önceki dönemde listede yer alan Av. Ramazan Tunç, Disiplin Kurulu Başkanı Av. Meral Yeşiloğlu yer almadı. Listede şu isimler yer aldı;

Yönetim Kurulu: Av. Mehmet Karaçay, Av. Şükran Güzel, Av. Mehmet Asıl, Av. Esin Öz Işık, Av. Adnan Eryılmaz, Av. Asena Aslan Şener, Av. Mehmet Ezer, Av. Mustafa Saraç, Av. Ömer İlhan,

Denetim Kurulu: Av. Bedia Karaduman, Av. Hamdullah Sönmez, Av. Zerrin Altınöz, Av. Ece Altunay Önal,

Denetleme Kurulu: Av. Ökkeş Elmasoğlu, Av. Fatma Erşan, Av. İbrahim Tayfun Koku

TBB Delege Adayı: Av. Turhan Hırfanoğlu, Av. M. Vehbi Debooğlu, Av. Ayhan Çalış, Av. Hikmet Sağlar, Av. Hatay Tut.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol