Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Barış ve kardeşliği bozdurmayacağız

Yayınlanma Tarihi : 10.01.2017 00:00 Bu haber 804 defa okundu

10 Ocak Çalışan Gazetecilerin gününü düzenlediği basın toplantısıyla kutlayan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay’la ilgili kışkırtıcı paylaşımlar yapıldığına dikkat çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Barış ve kardeşliği bozdurmayacağız

Harbiye Mahallesi Boğaziçi tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkan yardımcıları meclis üyeleri ve çalışan gazeteciler katıldı.

Başkan Yaman burada yaptığı konuşmada, “Halkın sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel gelişmeleri farklı kaynaklardan ve farklı yorumlarla öğrenme özgürlüğünün teminatı olan basın mensuplarımızın, çalışma koşullarının kolaylaştırılması, teşvik ve desteklerden yararlandırılması özellikle yerel basının güçlendirilmesini vurgulamak istiyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek için fedakârca çalışan, demokrasinin vazgeçilmez unsuru gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

HATAYLA İLGİLİ ÇİRKİN YAKIŞTIRMALAR YAPILMAKTA

Başkan Yaman konuşmasının devamında son zamanlarda, Türkiye’nin birlik, beraberliğe ve  huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde  özellikle Hatay’la ilgili kışkırtıcı paylaşımlar yapıldığını söyleyerek, “Bu şehre bir şey olursa vebali büyük olur. Hatay’la ilgili çirkin yakıştırmalar yapılmakta. Hatay’ın birlik ve beraberliğini savunup bu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sürdürmeliyiz. Hatay’daki yüzyıllardır devam eden barış ve kardeşliğini bozdurmayacağız” dedi.

ÖNCELİKLE ALT YAPIDAN BAŞLADIK

Başkan Yaman daha sonra yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi verirken daha iki yıllık bir ilçe olduklarını bu nedenle yeni kurulan ilçelerinde hiçbir altyapı bulunmadığına dikkat çekerek, “Öncelikle alt yapıdan başladık. İlçemize bağlı 38 mahallenin öncelikle alt yapısını bitirdikten sonra aciliyet arz eden sorunlardan başlayacağız” açıklamasında bulundu.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol