Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Balkon faciası tadilattan mı kaynaklanıyor

Yayınlanma Tarihi : 25.06.2016 00:00 Bu haber 584 defa okundu

Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Sümerler mahallesinde geçtiğimiz hafta bir binanın balkonunun çökmesi sonucu 1 işçi yaralanmış, bir vatandaş baygınlık geçirmişti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Balkon faciası tadilattan mı kaynaklanıyor

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman Olay yerinde binayı incelemiş, bina ile ilgili rapor istemişti.

Binanın boşaltılıp mühürlendiği söyleminin asılsız olduğunu, çökmenin ise yapılan tadilat sırasında taşıyıcı kolonların kesilmesi olduğunu belirten esnaf, iddialarının gerçek olup olmadığının bina raporunun çıkmasından sonra ortaya çıkacağını söylediler.

BİNA HALA SAĞLAM deniyor

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız çevre esnafı gazetemize özel olarak yaptıkları açıklamalarda Söylenenlerin aksini iddia ettiler.  Binanın mühürlendiği iddiasının gerçekdışı olduğunu söyleyen vatandaşlar, bina sağlam raporu aldığını ve basına yansıtıldığı şekilde binanın komple çürük olmadığını belirttiler. Esnaf ve çevrede ikamet eden vatandaşlar: ‘Bina hala da sağlam. Balkonun çökmesinin sebebi tüm binalarda iki balkon arasında destekleyici olarak bulunan destek kolonunun tadilat sırasında kesilmesidir. Kolon kesilince balkon dayanamayıp çöktü ve alttaki balkonu da beraberinde aşağı çekti. Binanın başka bölümlerinde sıva çatlağı dahi yoktur. Olayda bir işçi başına molozların düşmesi sonucu yaralanmış, bir bayan da fenalaşmıştır. Balkon çöktüğü zaman molozlar bir arabanın üstüne düştü. O araçta bulunan 3 kişinin de yaralandığı iddia edildi ancak o araç boştu. Söylentiler tamamen gerçekdışıdır. Üstelik binaya mühür vurulmamıştır. Gördüğünüz gibi kapısı hala açıktır. Bina sakinleri binaya girip çıkmaktadırlar”

ESNAF ‘ Söylentiler yüzünden işlerimiz azaldı’

Mahalle esnafı açıklamalarının devamında, “Bizler çevre esnafı olarak tek talebimiz Defne Belediyesi yetkililerinden çöken balkonun molozlarının bir an önce kaldırılmasıdır. Bizler o günden beri iş yapamaz hale geldik. Gece 2-3’e kadar açığız ancak işlerimiz oldukça azaldı. Üstelik olay ile ilgili söylentiler de müşterilerimizi bizden uzaklaştırmaktadır. Başkan Yaman buraya geldi, binayı inceledi ve rapor istedi. O raporun 21 gün içinde çıkacağı söylendi. Büyük bir ihtimalle raporda binanın sağlam olduğu ortaya çıkacaktır. Biz bir an önce binanın etrafındaki molozların kaldırılmasını ve işyerlerimizin önünün temizlenmesini istiyoruz. Çevrede yayılan binanın mühürlendiği, araçta vatandaşların bulunduğu ve binanın çürük olduğu iddiaları gerçekdışıdır ve biz bu iddialardan bina sakinleri olarak rahatsızız” ifadelerini kullandılar.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol