Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bağımsızlığımızı nasıl kazandığımız hatırlanmalı

Yayınlanma Tarihi : 28.08.2016 00:00 Bu haber 1240 defa okundu

ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran, 30 Ağustos’un bir ulusun işgalcilere karşı verdiği onurlu bir şahlanışın zaferle taçlandırıldığı gün olduğuna dikkati çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bağımsızlığımızı nasıl kazandığımız hatırlanmalı

Kezban Kuran, yayınladığı mesajda, şunları söyledi:

“26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına varan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı büyük lider Mustafa Kemal’in ordusu ve ulusuyla birlikte gerçekleştirerek bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren bir kahramanlık destanıdır. Karşısındaki düşman, sayı olarak kendisinden çok fazla, silah olarak da çok üstün olmasına rağmen, sahip olduğu vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle ulusunu ve vatanını korumak adına kanının son damlasına kadar savaşan Türk askerinin kazandığı bu zafer, tarihi açıdan çok önemlidir. Çünkü bu savaş, Türk Ulusunun yönetim şekli olan Cumhuriyetin temellerinin atılmasında en önemli etkenlerden biridir. Bu zafer, Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu ortaya koyan 30 Ağustos Zaferi, tüm dünyaya, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin de örneğini vermiştir.

Bugün bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı yeniden hatırlamamız gereken bir gündür. Bugün Türk ulusunun ülkesiyle bölünmez bir bütün olarak Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sonsuza kadar yaşatacak dinamik güce sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha duyurduğu bir gündür. Bugün tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anma günüdür. Bugün bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı yeniden hatırlama ve değişmez başkomutanımız Mustafa Kemalin Türkiye için yaptıklarından dolayı vidan borcumuzu ödeme günüdür.

30 Ağustos Zafer Bayramını bu amaçla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramlarını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya ve demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik FTÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi ile halen sürmekte olan tüm terör saldırılarını kınıyor, Ankara, İstanbul olmak üzere Van’da, Mardin’de Hakkari’de Diyarbakır’da, Elâzığ’da, Gaziantep’te Cizre’de ve daha birçok ilimizde demokrasi ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol