Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLAMIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2016 00:00 Bu haber 896 defa okundu

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLAMIYORUZ

Dönmez açıklamasında, “Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile adil yargılamanın güvencesi, halkın adalet arayışının temsilcisi olan Barolar ve Avukatlar; Avukatlar Günü’nde savunma mesleğinin ve toplumun sorunlarıyla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşırlar ve savunmanın örgütlenişini kutlarlar.

Öteden beridir Avukatlar Günü sebebiyle; yurttaşların adalete ulaşmadaki zorlukları ile yargı ve mesleğimizin güncel sorunlarını alışkanlık olduğu üzere kamuoyuyla paylaşırız.

Ancak Ülkemizin zor günlerden geçtiği zamana tanıklık ediyoruz.

Ülkemizin metropollerinde bombalar patlarken, Ülkemizin her bir şehrinden ölüm haberleri gelirken Avukatlar Günü’nü kutlamayı uygun bulmadık” dedi.

BALOMUZU İPTAL ETTİK

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Avukatlar Balosunu Ülkemizin gündemi sebebiyle iptal etmeye karar verdik diyen Dönmez açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü, “Anayasal sistemin fiilen askıya alındığı; Parlamenter Rejimin sistemin sorunu olarak görüldüğü; Yasama, Yürütme ve Yargı Erkleri arasındaki denge ve denetleme sisteminin kaybolduğu; Ülke olarak her bir komşumuzla dibine kadar sorunlara bulaştığımız; hukuk ve demokrasi adına söylenecek sözlerin bittiği ve Yargı sisteminin o ülkenin belkemiğini tutması gereken zamanlarda belkemiğinin kırıldığı zamandan geçiyoruz.

Ülkenin belkemiğinin gittiği zamanlarda, o ülkeye her türlü terör belasının bulaşması kaçınılmaz olur. Bu gibi zamanlarda artık her bir yurttaşımız ekonomik kaygılarını, günlük yaşam çabasını unutur hale gelip güvenlikli bir ülkede yaşamak istemeye başlıyor. Ekonomik sıkıntılarından önce can güvenliğinin sağlandığı, huzurla sokağa çıkmak istediği bir ortamı aramaya başlıyor.”

YURTTAŞLARIMIZIN HER SIKINTISINDA YANLARINDA OLACAĞIZ

Dönmez açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Belirtelim ki yurttaşlarımız Ülkemizde istikrarı terörle birlikte yaşamaya alışmakta değil, can güvenliğinin sağlanmasında, yoksullaşmadan ve insanca yaşam koşulları sağlanmasında arıyor.

Olsun. Bizler el ele verir bu zor zamanları da atlatırız.

Biz Avukatlar kim olduğumuzu, mevkiimizi, makamımızı gayet iyi bilenlerdeniz. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın karşısına çıkartılacak bilançonun hesabını vermeye hazırız. Her bir yurttaşımızın, halkımızın her bir sıkıntısında, yanlarında yer almaya da devam edeceğiz.

Her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal zorluk ve baskılara rağmen bağımsız savunmayı temsil eden, demokrasi ve hak mücadelesi veren, özveri ile asil ve yüce mesleği birlikte yapmaktan onur duyduğumuz siz değerli meslektaşlarımın Avukatlar Gününü, daha güzel bir gelecek dileği ile şahsım, Yönetim Kurulumuz ve Hatay Barosu adına şükran ve minnetle kutlarım.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol