Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Atatürk gençliğe inancını ortaya koymuştur

Yayınlanma Tarihi : 18.05.2016 00:00 Bu haber 675 defa okundu

CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, 19 Mayıs 1919 da, bir milletin kendisine giydirilmeye çalışılan zorba işgal gömleğine karşı isyan bayrağını açtığını, varlığını ve bütünlüğünü tarih sayfasına yeniden yazmak için ayaklandığını belirterek, dünya siyasi tarihi açısından devrimci bir niteliğe sahip özel bir gün olduğuna dikkati çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk gençliğe inancını ortaya koymuştur

Göneç, yayınladığı mesajda, şunları kaydetti:

“Yurdu örümcek ağı gibi saran emperyalist güçler ve işgalci devletlere başkaldırı niteliğindeki 19 Mayıs 1919, her zaman milletçe coşkuyla kutladığımız ve gençliğe güveni ifade eden önemli bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Atatürk bu mücadeleye başlarken ekseninde “Türkiye ve insan”  vardı. Hiçbir ayrım kabul etmeden, bu coğrafyada yaşayan herkesin özgür ve mutlu yaşaması için yola çıkmış, Türk insanının özgür ve mutlu yaşaması için çok büyük bedeller ödemiş ve bu bedellerin karşılığında ülkemiz önce Cumhuriyet’e, sonra da demokrasiye sahip olmuştur.  Bunların neticesinde milleti esas alan, milletin kendi kaderi üzerinde mutlak egemenliğine inanan bir anlayış ile Türkiye çağdışı bir despotluk rejiminin elinden kurtulmuş, kendi kendini yöneten ve halka hesap veren bir ülke zihniyeti içerisinde milletler ailesi içerisindeki yerini almıştır. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir. Sizin gibi gençlere malik oldukça bu vatan ve milletin şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk gençliğe olan inancını ortaya koymuştur.

Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün emanet edildiği milyonlarca genç, Türkiye’nin her yerinde özgürlüğe ve Cumhuriyet değerlerine gönülden inanmış milyonlarca insanımız dün olduğu gibi bugün de bu değerlerin sahibi olarak, aydınlığı, barışı, demokrasiyi ve Cumhuriyet’in temel niteliklerini korumaya devam edecektir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol