Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Atakan için adalet yerinde sayıyor

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2016 00:00 Bu haber 755 defa okundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, gezi direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın anma etkinliklerine katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Atakan için adalet yerinde sayıyor

Akatlı, yaptığı konuşmada, “Antakya’nın güzel yüzlü çocuğu, Gezi’nin yiğit delikanlısı Ahmet Atakan’ın katledilişinin üzerinden tam 3 yıl geçti. 10 Eylül 2013 günü Antakya’daki eylemlerde polisin evlerin çatılarını hedef alarak kullandıkları biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu çatıdan düşerek ölen Ahmet Atakan için adalet 3 yıldır yerinde sayıyor. Ahmet Atakan cinayetinin açılmış ve süren bir davası bile yok. Açık ki Ahmet Atakan cinayeti de Türkiye’nin ilericilerinin, aydınlarının, yurtseverlerinin kaderi gibi faili meçhul bırakılmak isteniyor. Gözü yaşlı bir şekilde, katillerin bulunmasını isteyen annelerin yanında Ahmet Atakan’ın annesi çoktan yerini aldı. Katillerin bulunmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını bekleyen ailenin tüm hukuki ve siyasi süreçlerde sonuna kadar yanında olacağımızı herkes bilsin” dedi.

Ahmet Atakan’ın anma etkinliklerine katılan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Ahmet Atakan’ın ailesini ziyaret ettiler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol