Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ASİ-DER Hatay Şubesinde Sevim Çiçek Dönemi

Yayınlanma Tarihi : 11.06.2024 09:04 Bu haber 106 defa okundu

Merkezi İstanbul’da bulunan Samandağ-Antakya ve İskenderun İlçeleri Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği (Asi-Der) Hatay şubesinin genel kurulu 8 Haziran’da gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ASİ-DER Hatay Şubesinde Sevim Çiçek Dönemi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı genel kurulun divan heyeti; Av. İbrahim Göçmen, Nazmi Altınöz ve Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu’dan oluştu. Hatay SMMM Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul; deprem şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla, gündeme geçildi.ASİ-DER Hatay Şubesinde Sevim Çiçek Dönemi

6 Şubat depremlerinin ardından 8’inci defa yıkılan Antakya’nın tarihi ve ihtişamı ile buluşmak için doğum sancısı çektiğini konuşmasının başında belirten Asi- Der Başkanı Tevfik Usluoğlu, Türkiye’nin depremi tektonik olmaktan çok, politik olarak yüzleşmek/ yüzleştirmek ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.ASİ-DER Hatay Şubesinde Sevim Çiçek Dönemi

DİRENÇLİ KENTLER      

 “Hepimiz, hepiniz bir şeylerin ucundan tutmak için çırpındık” diyen Usluoğlu, depremin üzerinden 1 yıl 5 ay geçmesine rağmen zamanın Hataylılar çin durma noktasına geldiğini ifade ederek, “Bu nedenle siyaset sussun, bilim konuşsun diyoruz. Yeni bir dil, yeni bir zihniyet ile akıl ve bilimi önceleyen yeni bir siyaset geliştirmek gereklidir. Bu açıdan nedenlerini yitirmiş bir sonuç toplumu yerine, geleceği kuran dirençli kent ve toplum oluşturulmalıdır” dedi.

Bazı üyelerin söz aldığı genel kurulda, dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda; Asi-Der Hatay Şube Başkanlığına Sevim Çiçek, Yönetim Kurulu üyeliklerine de Mehmet Cemil Yatkın, Yusuf Bolat, Nuri Günay, Semra Kaya, Samet Uslu ve Mahir Altınöz seçilirken, Denetim Kurulu da Recai Galioğlu, Güldeniz Tağ Nur ve Mehmet Esat Öztürk’ten oluştu.

Seçilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Asi-der Hatay Şube Başkanı Çiçek, depremin ardından depremzedelere ihtiyaçları oranında katkı sunanlara teşekkür etti.

Genel kurulda ayrıca; Gurup Denge Topluluğu’ndan Bülent Çerkezoğlu, Süleyman Eraslan ve Zekeriya Haddur Arapça, Türkçe ezgiler söylediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol