Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Asayiş konularında muhtarlardan destek bekliyoruz

Yayınlanma Tarihi : 05.05.2016 00:00 Bu haber 951 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Antakya ve Defne ilçesindeki muhtarlar ile bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Asayiş konularında muhtarlardan destek bekliyoruz

Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Mahmut Hersanlıoğlu ve Bilal Bozdemir, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı  J.Kd.Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, kurum müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantı öncesinde muhtarlarla öğle yemeğinde buluşan Vali Topaca bir değerlendirme toplantısı yapmak istediklerini belirtti.

TOPACA: SORUNLARI KONUŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Vali Topaca, “Hem muhtarlarımızın bizlere söyleyecek hususları varsa onları dinlemek hem de bizlerin sizlerle paylaşmak istediği hususları dile getirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantıları da ilçe ilçe yapılabiliriz” dedi.

Vali Topaca muhtarlarımıza bazı konularda uyulması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi. Bu kapsamda Vali Topaca; ilimizde misafir ettiğimiz Suriyelilere ellerinden geldiğince gereken hassasiyetin gösterildiğini ancak ülkemizin hukuk ve kurallarına uymayan bir kişinin ister Suriyeli olsun ister kendi vatandaşımız olsun karşılığını göreceğini, muhtarlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaştıklarında 112 acil olmak üzere diğer yetkili kurumlarımıza ulaşması gerektiğini, her sokağa polis veya jandarma koymanın mümkün olmadığını ve bu nedenle asayiş ve güvenlik konularında muhtarlardan destek beklediklerini belirtti.

ORMAN YANGINLARINA DUYARLI OLUNMALI

Muhteşem bir doğaya sahip ilimizin güzelliklerinin bozulmaması için orman yangınları konusunda duyarlılık oluşturmanın önemli olduğunu belirten Vali Topaca doğaya da zarar verdiği için anız yakılmaması gerektiğini vurguladı.

Vali Topaca ayrıca Ramazan ayının yaklaştığını, Ramazan ayının yardım ve paylaşma ayı olduğunu ifade ederek ister Türk olsun ister Suriyeli olsun ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımların doğru kişilere ulaştırılması için muhtarlarının titizlikle çalışması ve mükerrer yardımların olmaması için dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı, Antakya ve Defne İlçe Belediye Başkanlarının sorun ve talepler ile ilgili değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol