Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Artık Yeter! İş Cinayetleri Son Bulsun

Yayınlanma Tarihi : 20.10.2022 23:40 Bu haber 202 defa okundu

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, Amasra'da yaşanan kazanın ‘kader değil, fıtrat değil’ iş cinayeti olduğunu ileri sürdü. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Artık Yeter! İş Cinayetleri Son Bulsun

Meryem Kılıç, yaptığı basın açıklamasında, Bartın Amasra'da bir kamu kurumu olan  TTK tarafından işletilen   kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucu şu ana kadar 28 madencinin hayatını kaybettiğini, onlarca madencinin ise yaralı, bir o kadarın da kurtarılmayı beklediğini belirtti.

Sayıştay'ın 2019 yılında hazırladığı raporda açıkça uyarmasına rağmen, iş güvenliği için hiç bir önlem alınmadan, kurtarma odası yapmadan, kömür çıkarmakta ısrar eden anlayış ve göz yuman, görmezden gelen siyasi iktidarın bu cinayetinde sorumlusu olduğunu savunan Meryem Kılıç, şöyle devam etti:

“Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine, yakınlarına baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar  diliyoruz. Halen patlama alanında olup ta ulaşılamayan işçilerin bir an önce sağ kurtarılmasını bekliyor ve istiyoruz. Tüm Emekliler Sendikası olarak buradan sesleniyoruz: Artık yeter! Sorumlular bir an önce ortaya çıkarılsın. İş ve işçi güvenliği için gerekli önlemler hiç bir mazeretsiz alınsın ve uygulansın. Artık yeter. İş cinayetleri son bulsun.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol