Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Arsuz barış ve kardeşliğin merkezi

Yayınlanma Tarihi : 03.05.2016 00:00 Bu haber 845 defa okundu

Turizm ilçesi Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Suriyelilerin düşük ücretlerle çalışmasından dolayı Hataylı gençlerin işsiz kaldığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Arsuz barış ve kardeşliğin merkezi

Arsuz ilçesinin barışın ve kardeşliğin merkezi olduğunu ifade eden Culha, “Arsuz'un bu barış kimliğini koruyacağız.  Arsuz'u kent yapacağız ama tarımını, denizini, yeşilliğini, maydanozunu, narenciyesini koruyacağız. İlçemizi turizm aksına oturtturduk altyapı ile de çok ciddi mesafeler aldık” dedi.

Komşu ülke Suriye'de devam eden iç savaşın Hatay’a olumsuz etkilerinin olduğunu belirten Culha, şöyle devam etti: "Bu savaştan dolayı Hatay’ı uluslararası ülkeler, güçler kırmızıyla boyamışlar. Dolayısıyla ne bir yatırımcı, ne bir ziyaretçi, ne de turizm için ilimize gelmiyor. Hem Ortadoğu'dan yapılan ticaret ve ziyaretten kaynaklı gelirimiz kapandı.  Arsuz ilçe ekonomisi,  Suriye'den gelen insanların burada yaşamasından kaynaklı sıkıntıya girdi. Suriyelilerin ucuz işçi, kayıt dışı ve sosyal güvenlik olmadan çalışmaları bizim gençlerimizin maalesef açıkta kalmasına neden oldu. İşverenler yarı fiyatına Suriyelileri çalıştırıyor.  Arsuz'a geçmiş yıllarda çok sayıda Arap turist geliyordu. Bölgemizde çok ciddi imkânlar kazançlar bırakıyordu. Her yer dopdoluydu şu anda bomboş, yazın bile boş maalesef oteller dolmuyor” ifadesinde bulunarak Hatay’ın durumunu ortaya koydu.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol