Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya’da Deprem Anısına ‘Hatay Türküsüne’ Klip çekti

Yayınlanma Tarihi : 02.07.2024 08:45 Bu haber 35 defa okundu

İstanbul'da özel bir okulda müzik öğretmenliği yapan İskenderunlu Berk Kaysar, Hatay'ın Antakya ilçesinde gerçekleşen ve büyük yıkımlara neden olan 6 Şubat depreminin anısına duygusal bir türkü ile klip çalışması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya’da Deprem Anısına ‘Hatay Türküsüne’ Klip çekti

Yedinci kez depremle yıkılan Antakya'da çok anlamlı bir çalışmaya imza atan Müzik öğretmenliğinin yanı sıra müzisyenlik de yapan Berk Kaysar, yaşanan büyük depremin şehirde ve insanlarda yarattığı olumsuzluğu yansıtmak üzere ‘şu karşıki dağda kar var duman yok’ adlı çekilen Hatay türküsüne klip çekti.Antakya’da Deprem Anısına ‘Hatay Türküsüne’ Klip çekti

Klip çalışmasında çok değerli isimlerin katkılarıyla bir araya gelerek hazırlayan Berk Kaysar, dijital platformlarda 100 bini aşkın dinlenme sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Proje, insanların duygularına dokunmayı ve toplumsal bir mesaj iletmeyi hedefleyerek, depremin yol açtığı olumsuzlukları gözler önüne serdi.Antakya’da Deprem Anısına ‘Hatay Türküsüne’ Klip çekti

Klip çekimleri sırasında yaşanan duygusal anlar ve zorluklar da unutulmadığını ifade eden İstanbul’da özel bir okulda müzik öğretmenliği yapan İskenderunlu Berk Kaysar “Hatay 6 Şubat depremine ithafen bir türkü çalışması yaptık. Hatay’da anonim bir türkü. 6 Şubat depremini anma anısına yaptık, bu klip çalışmasını. Antakya’da çektik, çok güzel bir çalışma oldu. Klip hazırlığı sırasında çok değerli isimlerle çalıştık. Yayınlandığı dijital platformlarda 100 bini aşkın bir dinlenme elde ettik. Sonuçlardan mutluyuz, tepkiler çok güzel” dedi.

Yüzyılın felaketinin yaşandığı 6 Şubat anını yaşamanın çok kötü olduğuna vurgu yapan Berk Kaysar “Biz de depremi yaşadığımız için, evimizdeydik, burada İskenderun’da. Yaşadığımız bu an tarif edilmez, umarım bir daha yaşamayız bu duyguları. Birçok yakınımızı, arkadaşımızı dostumuzu bu felakette kaybettik. Zaten bu duygulardan doğdu, klip çalışması da. İnsanlara dokunmak istedik, çok duygulandık klibi çekerken, art arda çekimler yaptık, kolay değildi. Bundan sonraki müzik hayatımda da Ebru Gündeş’in okuduğu çok değerli ‘saygılarımla’ adli şarkı var. Burçin Birben’in bestesini aldık. Önümüzdeki günlerde onun klip çekimlerine başlayacağız. Ardında da söz müziği bana ait olan bir çalışmam var. Onun da başlayacağız” diye konuştu.

EMİRGAN’DA SAHNE ALIYOR

Ayrıca, İskenderun sahilinde hizmet veren Emirgan Cafe'de düzenli olarak sahne aldığını ve repertuarında Türk pop müziği, sanat müziği ve türkü gibi çeşitli müzik türlerine yer verdiğini belirten Genç müzisyen Kaysar, bu performanslarının, depremzede vatandaşların travmalarını bir nebze olsun unutmalarına yardımcı olduğunu da söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol