Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya Ve Reyhanli’da Su Vanalarina Komplo!

Yayınlanma Tarihi : 25.09.2023 12:23 Bu haber 248 defa okundu

Deprem felaketinde en ağır yıkımı yaşayan Hatay’da moloz yığınları arasında yaşamaya çalışan vatandaşlar su sorunuyla da savaşmaya başladı. Siyasetin gölgesinde kalan sorun için binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından çığlık olmaya çalıştı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya Ve Reyhanli’da Su Vanalarina Komplo!

Bunun yanısıra HATSU’ya tepkiler çığ gibi büyüdü ve susuzluğun asıl kaynağının Hatay Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) olduğu düşünüldü.Antakya Ve Reyhanli’da Su Vanalarina Komplo!

KURUYER'DE SU VANASI KIRILDIAntakya Ve Reyhanli’da Su Vanalarina Komplo!

Antakya’ya bağlı Kuruyer Mahallesi’ne su iletimi sağlayan vananın kırılarak üzerine bir insanın kaldıramayacağı büyüklükte kaya parçasının konulması, aynı olayın Reyhanlı’nın Yeşilova Mahallesi’nde meydana gelmesi akıllara bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını getiriyor.

Bunun yanısıra yıkım ekiplerinin bilinçsiz ve kural tanımadan yaptıkları çalışmalarla şehrin altyapısına zarar verdiği, birkaç kilo demir için su borularının tahrip edildiği de gözlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzeytepe Mahallesinde TEDAŞ ekiplerinin yaptıkları çalışma sırasında su borularının zarar görmesi nedeniyle mahalleye su verilememişti. TEDAŞ ekiplerinden kaynaklanan arızayı HATSU ekipleri gidererek Mahallenin su iletimi sağlandı. Yine elektrik kesintisi kaynaklı bir çok bölgede su iletimi sağlanamadığından tepkiler HATSU’ya geliyor. Oysa su iletimini sağlayan pompaların elektrikle çalıştığı ya unutuluyor ya da bilinçli bir şekilde yaygara çıkartılıyor.

POLAT: DEPREMDEN BU YANA 126.231 METRE İÇME SUYU HATTI İNŞA EDİLDİ

6 Şubat’tan bu yana Hatay’ın birçok noktasına 126.231 metre içme suyu hattı inşa edildiği bildirildi. 

Olumsuz eleştirilere HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat’ın cevabı ise şöyle: “Yaşadığımız büyük acıların gölgesinde Hatay’ın her noktasına aynı özeni göstererek vatandaşlarımızı temiz ve içilebilir suya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler hizmet için buradayız. Elimizdeki imkanları en iyi ve en verimli şekilde kullanarak Hatay’ın altyapısını yeniden inşa edeceğiz. Hatay’ımız için sıkı çalışıyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol