Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya Düzelene Kadar Bize Uyku Yok, Dinlenmek Yok

Yayınlanma Tarihi : 03.08.2023 10:30 Bu haber 207 defa okundu

6 Şubat’ta büyük kayıplara sebebiyet veren asrın afetinin ardından Antakya tarihi Uzun Çarşı'da yaraların sarılması için seferber olan ve deprem bölgesinde esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm üreten Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, çarşıda, vatandaşlar, muhtarlar ve esnaflarla bir araya gelip durum değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya Düzelene Kadar Bize Uyku Yok, Dinlenmek Yok

Başkan Yılmaz, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, "Deprem felaketinden sonra yerel yönetimler olarak, merkezi hükümetimiz de yaraların sarılması için ilk günden itibaren canla başla çalıştı. Yaşadığımız büyük afetin izlerini silmek için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Antakya'yı yeniden inşa edeceğiz, tüm gayretimiz milletimizin tekrar evlerine kavuşması, işlerine dönmesi. Bu ruh bu bedende durduğu sürece; devletimizin, milletimizin yanında olacağız Allah’ın izniyle" diye konuştu.

KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞACAĞIZ

Çarşı esnafının taleplerini imkanları ölçülerinde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yavaş yavaş toparlanmaya ve düzelmeye başlıyoruz. Yeni yeni işyerlerimiz açılıyor, insanlarımız yeniden Kapalı Çarşı’yı tercih etmeye başladılar. Gelecekten umutluyuz, geleceğimiz güzel olacak inşallah. Yıkılan yerlerimiz kentsel dönüşüm ile tekrardan yapılacak. Biz küllerimizden yeniden doğacağız, ben inanıyorum. Depremin ilk saatlerinden itibaren milletimizin yanından ayrılmadık, hep yanlarında olduk. Ne imkanımız varsa onu vatandaşımızın emrine sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Moralimizi bozmayacağız, inancımızı kaybetmeyeceğiz. Antakya'yı ayağa kaldırmak için canla-başla çalışmaya devam edeceğiz. Antakya düzelene kadar bize uyku yok, dinlenmek yok" diye sözlerini tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol