Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya, Arsuz Ve İskenderunlu Müzikseverleri Buluşturan Konser

Yayınlanma Tarihi : 10.07.2024 08:33 Bu haber 158 defa okundu

Antakya Musiki Derneği tarafından Arsuz’da ‘Yeşeren Umutlar’ konseri gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya, Arsuz Ve İskenderunlu Müzikseverleri Buluşturan Konser

Uzun bir aradan sonra yeniden sanatseverlerle Arsuz’da buluşan Antakya Musiki Derneği Korusu, sıcak yaz gecesinde davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.Antakya, Arsuz Ve İskenderunlu Müzikseverleri Buluşturan Konser

Konser öncesi bir konuşma yapan Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, tarihte 100 yıl konuşulacak günleri yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:Antakya, Arsuz Ve İskenderunlu Müzikseverleri Buluşturan Konser

“Yüzyılın felaketi 6 Şubat 2023 depreminde evini, işyerini, canlarını kaybedip Antakya’ dan ayrılmak zorunda kalanlar, Arsuz ve İskenderun’lu depremzede değerli müzikseverlerin biraz rehabilite olmak, biraz sosyalleşmek, biraz da yaralarını sarabilmek adına, müziğin iyileştirici gücünden faydalanmak için bir araya gelen arkadaşlarımız sizler için bu konseri hazırladılar. 

DERNEĞİMİZ 2004 YILINDA KURULDU

2004 yılında kurulan derneğimiz bugüne kadar birçok konser gerçekleştirdi. Cumhuriyet konserleri, Huzurevi konserleri, Çanakkale şehitlerini anma konserleri, 10 Kasım Atatürk’ü anma konserleri gibi çok anlamlı konserlere imza attı. Bugün yine çok anlamlı bir konserle karşınızdayız. Depremin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, önümüzdeki dev sorunların nasıl çözüleceği gibi düşüncelerden uzaklaşmak, zihnimizi biraz olsun dinlendirmek için Antakya Musiki Derneği Arsuz korosunu kurduk. Bu gece sizlerle beraber bu tatsız düşüncelerden biraz olsun uzaklaşarak, müziğin sihirli nağmeleriyle keyifli birkaç saat geçireceğiz.

BÜYÜK TRAVMALAR SONRASI HAFIZA KESİNTİYE UĞRUYOR

Toplumlar yaşadıkları büyük travmalarda sonra toplumsal hafıza maalesef kesintiye uğruyor. Bölgenin kültür yapısında, sanat dallarında, yemek alışkanlıklarında, müzik yapısında v.b konularda kesintiler olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte tam bu nedenle bizler ilgi alanımız olan müzikte herhangi bir kesinti olmaması için gayret gösteriyoruz.

Bu şartlar altında çalışmak kolay olmadı. Bir kısım arkadaşımız Antakya’da Metin Budak’ın yönetiminde çalışmalarını yürüttü. Antakya’dan her çalışmaya Arsuz’a gelen arkadaşlarımız oldu. Böylece çalışmalar daha sağlıklı yürüyebildi ve konserimizi sizlere sunabiliyoruz.

6 Şubat’ta yaşadığımız travmadan aylar sonra hepimizin içinde umutlar yeşermeye başladı. İşte bu yeşeren umutları yaşatmak için organize olduk. Umarım ve dilerim ki sizlerin de içinizde yeşeren umutlar filizlenir ve toplumun her kesiminin gayretleriyle birer çınar olur.

ÇALIŞMALARIMIZ ANTAKYA, ARSUZ VE İSKENDERUN’DA YAŞAYAN MÜZİKSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Çalışmalarımız Antakya, Arsuz ve İskenderun da yaşayan müzikseverleri bir araya getirdi. Böylece karşılıklı anlayış, hoşgörü ve tanışıklığı artırarak toplumsal dayanışmanın artmasına da vesile oldu.

Çalışmalarımıza ilk olarak ev sahipliği yapan bizlere kucak açan Şişli Belediyesine, sayımızın artması nedeniyle sığamadığımız ve çok sıcak çalışma ortamından bizleri alan ve bizlere mükemmel bir çalışma ortamı sağlayan ve bu güzel kültür merkezini konser için bizlere tahsis eden değerli Arsuz Belediye Başkanımız sayın Sami Üstün olmak üzere tüm Arsuz Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarına gönül dolusu teşekkürlerimi sunarım. 

SPONSORLARA TEŞEKKÜR

Bir teşekkürümde bu konserin sponsorluğunu üstlenen değerli dostum Sayın Osman Yağcıoğlu’na. Kültür ve sanata verdikleri desteğin en yakın şahitleriyiz. Vitem ailesi olarak her zaman yanımızda oldular. Vitem markası Antakya da doğup Türkiye’mizin değerli markası olmuştur. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Antakya’mızın yüz akı firmalarından biridir. Bu vesile ile VİTEM ailesini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu sıcak yaz akşamında Türk Müziğinin eşsiz eserlerini sizlerle paylaşmak ve keyifli bir gece geçirmek için hazırlandık. Bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Antakya Musiki Derneği tarafından Arsuz’da düzenlenen ‘Yeşeren Umutlar’ konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü ve konser sonunda davetliler koroyu ayakta alkışladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol